طرح مفهوم جدید مراحل شور شدن یک حوضه آبریز با استفاده از داده های سنی و املاح آب زیرزمینی حوضه

Publish Year: 1379
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 904

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI04_015

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1385

Abstract:

شور شدن ثانویه خاک (Secondary Soil Salinisation) در اثر بالا آمدن سطح ایستایی و یا سطح پتانسیومتری، یک مسئله زیست محیطی فراگیر در استرالیاست. بالا آمدن سطح آب زیرزمینی به دلیل قطع درختان در مقیاس وسیع، پس از مهاجرت اروپاییان صورت گرفته است. به منظور مدیریت و اصلاح وضعیت خاک حوضه های شور شده، سن آب سفره های کم عمق در چهار حوضه آبریز کوچک، توأم با میزان شوری این سفره ها اندازه گیری شد. با تجزیه و تحلیل رابطه سن آب زیرزمینی و میزان شوری آن، اطلاعات مربوط به شوری خاک و مشاهدات محلی، یک مفهوم جدید ارائه گردید. در این تئوری، حوضه های شور شده به سه دسته مختلف تقسیم می شوند: 1) حوضه هایی که در ابتدای فرایند شور شدن می باشند. 2)حوضه هایی که مرحله ابتدایی را پشت سرگذاشته و وارد اوج شوری خود شده اند. 3)حوضه هایی که مرحله اوج شوری را طی کرده و شوری آنها رو به کاهش است و در آینده شوری خاک به حالت طبیعی اولیه باز خواهد گشت. در حوضه های نوع اول، میزان شوری آب زیرزمینی، با افزایش سن آب زیاد می شود و میزان شوری خاک متوسط است ؛ در حوضه های نوع دوم، میزان شوری آب زیرزمینی با افزایش سن تغییری نشان نمی دهد و شوری خاک بیشینه است؛ و در حوضه های نوع سوم، شوری آب زیرزمینی با افزایش سن کاهش می یابد و شوری خاک, بیشتر از میانگین و کمتر از بیشینه است. راه حل کنترل مشکل شوری، بسته به نوع هر حوضه در این تقسیم بندی، متفاوت خواهد بود.

Authors

غلام عباس کاظمی

استادیار گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شاهرود

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :