سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی، رویکردی مناسب برای دستیابی به توسعه پایدار گردشگری ساحلی

Publish Year: 1401
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 318

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ECOACONF02_018

Index date: 16 July 2023

مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی، رویکردی مناسب برای دستیابی به توسعه پایدار گردشگری ساحلی abstract

سواحل یکی از گسترده ترین و جذاب ترین چشم اندازهای کره زمین هستند که در تمامی عرض های جغرافیایی گسترش دارند. امروزه، گردشگری به عنوان بزرگ ترین صنعت جهان، در بسیاری از کشورها جزء اصلی ترین فعالیت های اقتصادی بوده و گردشگری ساحلی نیز مولفه اصلی اقتصاد کشورهای ساحلی است. درواقع، گردشگری ساحلی در بسیاری از کشورها، سریعترین رشد را داشته؛ به طوری که بنابر اعلام UNWTO، ۱۲ کشور از ۱۵ کشور مقصد برتر جهان در سال ۲۰۰۰، کشورهای ساحلی بوده اند. کشور ما نیز به واسطه داشتن سواحل گسترده در شمال و جنوب، از پتانسیل های بالایی برای توسعه گردشگری ساحلی برخوردار است. اما پیچیدگی زیاد فعالیت های طبیعی، فیزیکی و انسانی در مناطق ساحلی کشور وظایف مدیریت آن را مشکل می سازد، بنابراین این مناطق نیازمند مدیریت یکپارچه می باشند. امروزه، یکی از مهم ترین موراد مطرح در زمینه مدیریت سواحل موضوع ICZM است. ICZM برنامه ای پویاست که به یکپارچه سازی فرایند تصمیم گیری در مناطق ساحلی می پردازد. هدف نهایی آن دست یابی به تصمیماتی جامع برای استفاده پایدار، توسعه و حفاظت از منابع موجود در مناطق ساحلی است. پیاده سازی درست برنامه های گوناگون ICZM در مناطق ساحلی کشور می تواند زمینه مناسبی برای فهم سیاست کلی گردشگری ساحلی و توسعه پایدار آن فراهم نماید. ازاین رو، گردشگری ساحلی را می توان با ICZM ارتقاء داد و به حل اختلافات بین گردشگری ساحلی و دیگر بخش های دریایی و خشکی کمک کرد. ICZM دارای رویکردی مبتنی بر فرایند توسعه پایدار است و به کارگیری درست آن در کرانه های کشور می تواند پیامدهایی ازجمله: استفاده موثر از منابع ملی ارزشمند اجتماعی- اقتصادی؛ تشویق به گردشگری و جذب گردشگران؛ افزایش در کیفیت ارائه خدمات گردشگری؛ کمک به بهبود سکونتگاه های شهری مناطق ساحلی؛ ارتقاء حفاظت از ساحل؛ تسهیل در پایش، برنامه ریزی و تصمیم گیری و ارتقاء توسعه پایدار مناطق ساحلی را به دنبال داشته باشد. بنابراین، توسعه پایدار گردشگری ساحلی در کشور، می تواند سهم بسزایی در اقتصاد ملی و همچنین کاهش فقر و افزایش رفاه جوامع بومی ساحلی داشته باشد.

مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی، رویکردی مناسب برای دستیابی به توسعه پایدار گردشگری ساحلی Keywords:

مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی (ICZM) , گردشگری ساحلی , توسعه پایدار , رفاه جوامع بومی.

مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی، رویکردی مناسب برای دستیابی به توسعه پایدار گردشگری ساحلی authors

رضا منصوری

استادیار ژئومورفولوژی، گروه جغرافیای طبیعی، دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.

زهرا سربازی

دکتری ژئومورفولوژی از دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

مقاله فارسی "مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی، رویکردی مناسب برای دستیابی به توسعه پایدار گردشگری ساحلی" توسط رضا منصوری، استادیار ژئومورفولوژی، گروه جغرافیای طبیعی، دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.؛ زهرا سربازی، دکتری ژئومورفولوژی از دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران. نوشته شده و در سال 1401 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس ملی اکوتوریسم، ژئوتوریسم و حفاظت از میراث طبیعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی (ICZM)، گردشگری ساحلی، توسعه پایدار، رفاه جوامع بومی. هستند. این مقاله در تاریخ 25 تیر 1402 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 318 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سواحل یکی از گسترده ترین و جذاب ترین چشم اندازهای کره زمین هستند که در تمامی عرض های جغرافیایی گسترش دارند. امروزه، گردشگری به عنوان بزرگ ترین صنعت جهان، در بسیاری از کشورها جزء اصلی ترین فعالیت های اقتصادی بوده و گردشگری ساحلی نیز مولفه اصلی اقتصاد کشورهای ساحلی است. درواقع، گردشگری ساحلی در بسیاری از کشورها، سریعترین رشد را ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی، رویکردی مناسب برای دستیابی به توسعه پایدار گردشگری ساحلی با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.