اثر نانوذرات تری اکسید مولیبدن بر کلیه موش صحرائی

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 151

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-25-1_005

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1402

Abstract:

زمینه و هدف: تری اکسید مولیبدن (MoO۳) یکی از نانوذراتی است که در صنعت به عنوان آنتی باکتریال استفاده می گردد. کلیه نیز یکی از اندام های مهم بدن در دفع مواد زاید و تنظیم بسیاری از فاکتورهای خونی است که تحت تاثیر عوامل مختلف قرار می گیرد. به دلیل مصرف گسترده MoO۳ برای ضدعفونی وسایل مربوط به اتاق عمل و اهمیت جسمک های کلیوی در تصفیه پلاسمای خون، این مطالعه به منظور تعیین اثر نانوذرات تری اکسید مولیبدن بر کلیه موش صحرائی انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی ۳۰ سر موش صحرایی نژاد ویستار (با وزن ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم) به صورت تصادفی به ۵ گروه ۶ تایی شامل کنترل، شم (دریافت کننده سرم فیزیولوژی) و سه گروه تجربی (دریافت کننده تری اکسید مولیبدن در دوزهای ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن داخل صفاقی) تقسیم شدند. تزریقات به صورت داخل صفاقی و به مدت ۳۵ روز انجام شد. پس از دوره تیمار، حیوانات بیهوش و خونگیری از قلب به عمل آمد. سپس نمونه های کلیه سمت راست خارج شدند و پس از تثبیت و آماده سازی بافتی، با روش استریولوژی برای تعیین تغییرات حجم قشر، حجم ناحیه مرکزی ، فضای ادراری و اجسام کلیوی مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: افزایش معنی دار حجم فضای ادراری در گروه های مصرف کننده MoO۳ و کاهش حجم ناحیه مرکزی در گروه با دوز ۲۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم نسبت به گروه های کنترل و شم مشاهده شد (P<۰.۰۵). حجم قشر کلیه در گروه دریافت کننده نانو ذره با دوز ۵۰ میلی گرم بر کیلوگرم افزایش معنی داری نسبت به گروه های کنترل و شم داشت (P<۰.۰۵). MoO۳ موجب کاهش وزن حیوانات، افزایش اوره و کاهش حجم کلیه گردید (P<۰.۰۵). نتیجه گیری: نانوذرات تری اکسید مولیبدن می تواند سبب تغییرات موفولوژیک کلیه موش های صحرایی گردد.

Authors

سیمین فاضلی پور

Corresponding Author, Professor, Department of Anatomy, Faculty of Tehran Medical Science, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

فائزه شهبازی زرگوش

Doctor of Pharmacy, Department of Basic Sciences, Faculty of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

طاهره ناجی

Associate Professor, Department of Basic Sciences, Faculty of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

علی کلانتری حصاری

Assistant Professor, Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran.

محمد بابائی

Corresponding Author, Assistant Professor, Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran. mohammad.babaei@basu.ac.ir

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Wilczewska AZ, Niemirowicz K, Markiewicz KH, Car H. Nanoparticles as ...
  • Sharma PK, Raghubanshi AS, Shah K. Examining the uptake and ...
  • نمایش کامل مراجع