مقایسه تعادل و ثبات مرکزی دانش آموزان دختر دارای ژنورکورواتوم با گروه سالم

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 119

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-24-4_010

تاریخ نمایه سازی: 10 مرداد 1402

Abstract:

زمینه و هدف: ناهنجاری ژنورکورواتوم (Genu Recurvatum) می تواند با تغییر مکانیک اندام تحتانی، بر تعادل و ثبات اثرگذار باشد. این مطالعه به منظور مقایسه تعادل و ثبات مرکزی دانش آموزان دختر دارای ژنورکورواتوم با گروه سالم انجام شد. روش بررسی: این مطالعه مورد - شاهدی روی دانش آموزان دختر دارای ژنورکورواتوم (۲۵ نفر با میانگین سنی ۰.۶±۱۴.۸۸ سال) و بدون ژنورکورواتوم (۲۵ نفر با میانگین سنی ۰±۱۵ سال) مدارس دخترانه دوره متوسطه شهرستان سلماس در استان آذربایجان شرقی طی سال ۱۳۹۷ انجام شد. معیار ناهنجاری ژنورکورواتوم داشتن ۵ درجه هایپراکستنشن در زانو بود. اندازه گیری تعادل ایستا با تست لک لک و تعادل پویا با تست Y و همچنین ثبات مرکزی با تست های سورنسن، پلانک، پلانک جانبی و نشستن در وضعیت ۶۰ درجه به عمل آمد. یافته ها: میانگین مقادیر تعادل ایستا پای برتر ۳.۶۴±۱۹.۸۶ و غیربرتر ۴.۶۷±۱۷.۱۶ دانش آموزان گروه شاهد به طور معنی داری از دانش آموزان دارای ژنورکورواتوم (به ترتیب ۲.۰۳±۱۴.۴۴ و ۱.۶۶±۱۰.۵۳) بیشتر بود (P<۰.۰۵). مقادیر میانه تعادل پویا پای برتر (۳۲.۰۴) و غیربرتر (۳۱.۸۴) دانش آموزان گروه شاهد به طور معنی داری از دانش آموزان دارای ژنورکورواتوم (به ترتیب ۱۸.۹۶ و ۱۹.۱۶) بیشتر بود (P<۰.۰۵). مقادیر میانه ثبات مرکزی برای آزمون های سورنسن، پلانک، پلانک جانبی و نشستن در دانش آموزان گروه شاهد (به ترتیب ۳۰.۴۰ ، ۳۰.۵۸ ، ۳۱.۰۴ و ۳۴.۱۲) به طور معنی داری از دانش آموزان دارای ژنورکورواتوم (به ترتیب ۴۲.۶۰ ، ۲۰.۲۰ ، ۱۹.۹۶ و ۱۶.۸۸) بیشتر بود (P<۰.۰۵). نتیجه گیری: تعادل و ثبات مرکزی دختران دانش آموز دارای ژنورکورواتوم در مقایسه با همتایان بدون این ناهنجاری، ضعیف ارزیابی شد.

Authors

نرمین غنی زاده حصار

Assistant Professor of Corrective Exercises and Sport Pathology, Department of Exercise Physiology and Corrective Exercises, Faculty of Sport Sciences, Urmia University, Urmia, Iran.

بهنام مرادی

Ph.D Candidate in Corrective Exercise and Sport Injury, Faculty of Physical Education, Kharazmi University, Tehran, Iran.

سوینچ آذرپور

M.Sc Student in Corrective Exercises and Sport Pathology, Urmia Branch, Islamic Azad University, Urmia, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :