فراوانی علل هموپتیزی و برخی عوامل خطر مرتبط با آن در بیماران مراجعه کننده به مرکز آموزشی و درمانی شهید صیاد شیرازی (۹۵-۱۳۹۳)

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 93

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-24-2_009

تاریخ نمایه سازی: 10 مرداد 1402

Abstract:

زمینه و هدف: هموپتیزی، خروج خون منشاء گرفته از راه هوایی است. برونشیولیت، کارسینوم برونکوژنیک و برونشکتازی شایع ترین علت هموپتیزی در کشورهای توسعه یافته و عفونت های ناشی از مایکوباکتریوم توبرکلوزیس شایع ترین دلیل در کشورهای اندمیک است. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی علل هموپتیزی و برخی عوامل خطر مرتبط با آن انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی - تحلیلی روی پرونده ۶۸ بیمار (۳۷ مرد و ۳۱ زن، میانگین سنی ۱۷.۲۷±۵۶.۸۵ سال) با شکایت هموپتیزی مراجعه کننده به مرکز آموزشی و درمانی شهید صیادشیرازی طی سال های ۱۳۹۳ لغایت ۱۳۹۵ انجام شد. با استفاده از پرونده بیماران، اطلاعات دموگرافیک، سابقه بیماری، سوء مصرف مواد مخدر و علت ایجاد هموپتیزی از بانک اطلاعاتی مرکز آموزشی و درمانی شهید صیادشیرازی استخراج و مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته ها: سابقه مصرف سیگار، سوء مصرف مواد مخدر و ابتلا به دیابت به ترتیب در ۴۲.۶% ، ۴۵.۶% و ۱۷.۶% از بیماران وجود داشت. بیشترین فراوانی علت هموپتیزی شامل برونشکتازی (۲۵%) ، پنومونی (۲۰.۶%) ، سل و سرطان ریه (۱۶.۴%) بودند و جنسیت عامل خطر مستقل برای هموپتیزی تعیین شد (P<۰.۰۵). شایع ترین علت هموپتیزی در مردان برونشکتازی، سرطان ریه و پنومونی و شایع ترین علت هموپتیزی در زنان سل و برونشکتازی بودند. متغیرهای سن، سوء مصرف مواد مخدر، مصرف سیگار و ابتلا به دیابت با بروز هموپتیزی ارتباط آماری معنی داری نداشتند. نتیجه گیری: برونشکتازی، سل و سرطان ریه سه دلیل عمده بروز هموپتیزی تعیین شدند. جنسیت رابطه مستقیمی با علت بروز هموپتیزی داشت. به طوری که شایع ترین علل هموپتیزی در مردان برونشکتازی، سرطان ریه و پنومونی و در زنان سل و برونشکتازی تعیین گردید.

Authors

سمیرا عشقی نیا

Associate Professor, Ph.D in Nutrition, Metabolic Disorders Research Center, Professor, Metabolic Disorders Reacherch Center, Golestan University of Medical Science, Gorgan, Iran.

سیده عارفه میرسلیمانی عزیزی

General Physician, School of Medicine, Golestan University of Medical Science, Gorgan, Iran.

عرفان رضائی شیرازی

Medical Student, School of Medicine, Golestan University of Medical Science, Gorgan, Iran.

رقیه گلشا

Associate Professor, Infectious Diseases Research Center, Golestan University of Medical Science, Gorgan, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Larici AR, Franchi P, Occhipinti M, Contegiacomo A, del Ciello ...
  • Manrong Y, Zhou F, Daiyin T. Analysis on etiology,clinical diagnosis ...
  • Abdulmalak C, Cottenet J, Beltramo G, Georges M, Camus P, ...
  • Tavakoli A. Incidence and Prevalence of Tuberculosis in Iran and ...
  • Kumar A, Kumar Gupta A, Kumar Gautam A, Bhattacharya S, ...
  • Prasad R, Garg R, Singhal S, Srivastava P. Lessons from ...
  • Achkar JM, Joseph G. Independent association of younger age with ...
  • نمایش کامل مراجع