مروری بر حذف بور از آب دریا با استفاده ازفناوری اسمز معکوس
Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 179
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JWWSE-8-1_001
Index date: 5 August 2023
مروری بر حذف بور از آب دریا با استفاده ازفناوری اسمز معکوس abstract
پیش بینی می شود تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۴۸ درصد مردم جهان با کم آبی مواجه شوند. نمک زدایی از آب دریا به عنوان بهترین راه تامین آب شیرین، طی سه دهه گذشته روندی صعودی داشته است. روش های نمک زدایی غشایی به ویژه روش اسمز معکوس به دلیل مصرف انرژی پایین تر، محبوب تر ازسایر روش ها شده است. علی رغم موفقیت این روش در حذف املاح آب دریا، آلاینده هایی مانند بور هنوز در آب تولیدی مشاهده می شود. علت آن حضور بور به صورت اسید بوریک در آب دریا است که به دلیل اندازه مولکولی کوچک، از طریق غشاها به آب تولیدی نشت می کند. غلظت متوسط بور در آب دریا ۶/۴ میلی گرم بر لیتر است که از منابع مختلف طبیعی مانند فعالیت های آتشفشانی و نیز منابع انسان زاد تامین می شود. مقادیر بالای بور، برای سلامت انسان و محصولات کشاورزی مضر است. عواملی چون pH، دما و قدرت یونی آب خوراک تاثیر زیادی بر حذف بور در فرایندهای غشایی دارند. این مقاله مروری روایی، با بررسی منابع معتبر، ضمن اشاره به اهمیت بور و روش های حذف آن، به چالش های حذف بور به روش اسمز معکوس به عنوان رایج ترین فناوری روز نمک زدایی آب دریا می پردازد.
مروری بر حذف بور از آب دریا با استفاده ازفناوری اسمز معکوس Keywords:
مروری بر حذف بور از آب دریا با استفاده ازفناوری اسمز معکوس authors
زهره موسوی نسب
استادیار زمین شناسی، گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد استهبان، استهبان، ایران.
شیدا اسمعیل زاده
دانشیار شیمی معدنی، گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد داراب (و گروه پژوهش های شیمی کاربردی، مرکز تحقیقات مهندسی شیمی، نفت و پلیمر، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز)، ایران.
امیر حسین حقیقی
استادیار مهندسی پلیمر، گروه مهندسی پلیمر، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز، شیراز، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :