موانع ارتقای پرستاران زن به پست های مدیریتی در بیمارستان «مطالعه موردی: بیمارستان امام خمینی اردبیل»
Publish place: Iran Journal of Nursing، Vol: 30، Issue: 106
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 161
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNIU-30-106_007
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402
Abstract:
چکیده
زمینه و هدف: با وجود توانمندی بالای زنان، در بسیاری از عرصه های شغلی شاهد حضور کمرنگ زنان در پست های شغلی مدیریتی هستیم. پژوهش حاضر با هدف شناسایی موانع ارتقای زنان پرستار در پست های مدیریتی انجام گرفت.
روش بررسی: مطالعه از نوع توصیفی و تحلیلی بود و جامعه ی آماری آن، همه پرستاران شاغل زن در بیمارستان امام خمینی (ره) شهر اردبیل در سال ۱۳۹۳ بودند که ۱۵۰ نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه موانع ارتقای زنان به پست مدیریتی kattara استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل عاملی اکتشافی و به کمک نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ انجام شد.
یافته ها: در بررسی نقش هر حیطه در روند عدم ارتقاء شغلی، به ترتیب سهم عوامل تبعیض جنسیت ۰۱۳/۹ درصد، کلیشه جنسیت ۲۷۹/۸ درصد، روابط در کار ۱۷۵/۸ درصد، حمایت خانواده ۹۲۴/۵ درصد، تضاد بین کار و فرهنگ ۸۴۲/۵ درصد، سقف شیشه ای ۷۷۵/۵ درصد، حمایت رهبر ۶۶۰/۵ درصد، تفاوت شخصیتی ۶۴۰/۴ درصد، تبعیض در دسترسی به شبکه ۴۳۴/۴ درصد و تضاد بین کار و خانواده ۴۰۴/۴ درصد بود.
نتیجه گیری کلی: تبعیض جنسیتی اختلاف قابل توجهی در تسهیم پست های مدیریتی بین مردان و زنان بوجود آورده است. لازمه پر کردن فاصله بین این اختلاف، توجه جدی مدیران و مسئولان به قابلیت های زنان در پست های مدیریتی است. از طرفی دیگر خودباوری زنان، برقراری روابط خوب کاری با زنان و کمک به ایجاد نگرش مثبت در آن ها نسبت به توانایی هاشان، می تواند برخی مسائل و مشکلات را در خصوص ارتقاء زنان به پست های بالاتر مرتفع کند.
Keywords:
Authors
بهناز مهاجران
Assistant Professor, Department of Educational Management, Urmiya University, Urmiya, Iran
سمیرا درخشانفرد
M.A of Educational Management, Department of Educational Sciences, Mohaghegh Ardebili University, Ardebil, Iran. ( Corresponding author) Tel: ۰۹۱۴۵۹۶۹۱۰۸ Email:s.derakhshanfard@gmail.com
گلستان صیاح
Instructor, PayameNoor University, Urmiya, Iran
آرزو بهبودیان
M.A of Educational Planing, Department of Educational SciencesTabriz Branch, Islamic Azad University, University, Tabriz, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :