کانی شناسی، زمین شیمی و سنگ زایی آمفیبولیت های شمال شرق یان چشمه، جنوب شرق دریاچه زاینده رود
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 84
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-27-1_002
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402
Abstract:
در شمالشرق روستای یانچشمه (جنوبشرق دریاچه زایندهرود) رخنمونهایی از سنگهای آمفیبولیتی با بافت میلونیتی دیده میشوند. کانیشناسی این سنگها شامل آمفیبول، پلاژیوکلاز، کوارتز، کلینوزوئیزیت، روتیل، کلریت، تیتانیت، بیوتیت و کانی کدر است. آمفیبولها به صورت ماهی دیده میشوند. این آمفیبولیتها دارای یک سنگ مادر آذرین بازالتی با ماهیت نیمه قلیایی هستند و براساس مقدار نیکل (۳۷۰- ۲۹۹ قسمت در میلیون) و کروم (۱۹۰۰ -۱۱۶۹ قسمت در میلیون) و سیلیس (۲۰/۴۹- ۹۱/۴۴ درصد وزنی) شباهت زیادی به ماگمای جدایش نیافته دارند. الگوی عناصر خاکی نادر بهنجار شده به کندریت، غنیشدگی عناصر خاکی نادر سبک (LREE) نسبت به عناصر خکی نادر سنگین (HREE) بدون ناهنجاری مشخصی از Eu را نشانمیدهد. مقادیر پایین TiO۲، Zr، P۲O۵ و Nb/Y به همراه غنیشدگی از LREE همراه با ناهنجاری منفی Nb از مشخصههای بارز بازالتهای تولئیتی سیلابی قارهای و فعالیت ماگمایی درون صفحهای است. مقادیر پایین Rb وNb نشاندهنده آلودگی کم پوستهای است. تمایلات تولئیتی، درصد عناصر قلیایی پایین به همراه بالا بودن مقدار MgO،FeO ، Cr و Ni بیانگر ذوب بخشی بالا در یک محیط کششی درون قارهای همراه با کاهش سریع فشار بوده که منجر به بالا آمدگی سریع ماگما و عدم آلودگی پوستهای شده است که به عنوان عوامل موثر بر تشکیل سنگ مادر بازالتی این آمفیبولیتها معرفی شدهاند
Keywords:
Geochemistry , within-plate basalts , amphibolite , Yan Cheshmeh , زمین شیمی , بازالت درون صفحه ای , آمفیبولیت , یان چشمه.
Authors
سید محمد حسینی
دانشگاه شهرکرد
علیرضا داودیان دهکردی
دانشگاه شهرکرد
ناهید شبانیان بروجنی
دانشگاه شهرکرد
حسین عزیزی
دانشگاه کردستان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :