تاثیر گاواژ مری باکتریوفاژ پاد-انتروکوکوس بر عملکرد تولیدی، جمعیت میکروبی ایلئوم و قابلیت هضم مواد مغذی در مرغ های تخمگذار
Publish place: Journal of Animal Production، Vol: 25، Issue: 2
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 138
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAP-25-2_007
تاریخ نمایه سازی: 16 مرداد 1402
Abstract:
اثر افزودن گاواژ مری باکتریوفاژ و باکتری انتروکوکوس در چینه دان و هم چنین افزودن جیرهای آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین، داروی کاهنده چربی آتورواستاتین و پودر نمکهای صفراوی گاوی بر عملکرد تولیدی و قابلیت هضم مواد مغذی با استفاده از ۲۴۰ قطعه مرغ تخمگذار هایلاین به مدت هشت هفته در قالب طرح کاملا تصادفی بررسی شد. نتایج نشان داد که تیمار آتورواستاتین کم ترین مصرف خوراک، درصد تولید تخممرغ و توده تخممرغ و بالاترین ضریب تبدیل خوراک را داشت (۰/۰۵>P). پرندگان دریافت کننده آتورواستاتین، سطح کلسترول، تریگلیسیرید، پروتئین کل و گلوبولین پایینتری در مقایسه با تیمارهای حاوی آنتیبیوتیک و پودر نمکهای صفراوی داشتند (۰/۰۵>P). کم ترین غلظت اوریک اسید در پرندگان شاهد و بالاترین درصد هماتوکریت در پرندگان دریافت کننده باکتریوفاژ و شاهد مشاهده شد ۰/۰۵>P). شمار کل باکتریهای هوازی، باکتریهای اسید لاکتیک، انتروکوکوس و کلیفرمها در پرندگان دریافت کننده باکتریوفاژ کم تر از پرندگان دریافت کننده انتروکوکوس بود (۰/۰۵>P). اگرچه، قابلیت هضم پروتئین خام بین تیمارهای باکتریوفاژ و باکتری انتروکوکوس اختلاف معنیداری نداشت، اما قابلیت هضم چربی خام و ماده خشک در پرندگان دریافت کننده باکتریوفاژ بیش تر از پرندگان دریافت کننده باکتری انتروکوکوس بود (۰/۰۵>P). براساس نتایج حاصل، گاواژ مری باکتریوفاژ پاد-انتروکوکوس بدون تاثیر بر عملکرد تولیدی، موجب کاهش جمعیت باکتری انتروکوکوس و بهبود قابلیت هضم ظاهری ماده خشک در مرغهای تخمگذار میشود.
Keywords:
Authors
سمیه زینلی
گروه پرورش و مدیریت طیور- دانشکده کشاورزی - دانشگاه تربیت مدرس - تهران - ایران
محمد امیر کریمی ترشیزی
گروه پرورش . مدیریت طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
فرید شریعتمداری
گروه پرورش و مدیریت طیور- دانشکده کشاورزی - دانشگاه تربیت مدرس - تهران - ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :