نحوه اطلاع رسانی به قطارهای مترو و کنترل آن از طریق مدار راه فرکانس صوتی(Track Circ)

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 201

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ECICONFE07_182

تاریخ نمایه سازی: 16 مرداد 1402

Abstract:

هدف پژوهش حاضر بررسی نحوه اطلاع رسانی به قطارهای مترو و کنترل آن از طریق مدار راه فرکانس صوتی(Track Circ)می باشد، که از روش تحقیق توصیفی– تحلیلی بهره گرفته است. مدار خط یک مدار الکتریکی است که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم، وجود قطار بر روی خط را به منظور تامین ایمنی در سیستم های علائم، تغییر ریل و غیره، آشکار می سازد. در این عمل با استفاده از ریل ها یک مدار الکتریکی تشکیل می گردد و حضورمحورهای قطار در آن نقطه باعث انحراف جریان مدار می شود. مدار خط توسط ویلیلم رابینسون به سال۱۸۶۹ و در آمریکا اختراع شد. در آغاز از سیستم مدارباز استفاده می شد، اما بعدها در سال ۱۸۷۲ به سیستم پیشرفته تر مدار بسته تغییر یافت که امروزه در تمام دنیا شناخته شده می باشد. شرکت مترو در راستای صنعت حمل ونقل با اتکا به جدیدترین صنعت حمل ونقل در سال ۱۳۷۸ اقدام به انتقال مسافرین از طریق راه آهن درون شهری نمود این صنعت همواره در راستای ارتقاء سطح ایمنی سفر عمل می کند، بدین معنی که به منظور فراهم کردن ایمنی لازم در حمل ونقل و به کارگیری ادوات مورد لزوم در این امر از جدیدترین فن آوری کشورهای پیشرفته استفاده کرده است . امروز قطارهای مترو مجهز به سیستم محافظ اتوماتیک قطار یا ATP می باشد . این سیستم با استفاده از اطلاعاتی که در طول مسیر از طریق ریل هادی به آن ارسال می گردد قادر است قطار را به طور ایمن در مسیر هدایت کرده و از هرگونه خطر احتمالی اعم از شکستگی ریل حضور قطاری دیگر در مسیر فاصله تا ایستگاه و کنترل سرعت مجاز و غیرمجاز اپراتورهای مرکز فرمان و قطار را باخبر سازد . اطلاعاتی که از طریق ریل به قطار ارسال می گردد توسط گیرنده های قطار از روی ریل قابل دریافت می باشد .

Keywords:

اطلاع رسانی , قطارهای مترو , کنترل و ایمنی , مدار راه فرکانس صوتی(Track Circ)

Authors

علی میرزایی زنجیرانی

کارشناسی رشته برق قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمند ، کارشناس نت برق قطار و درزین قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز.

رامین رستمی

کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی الکترونیک موسسه آموزش عالی پاسارگاد شیراز ، کارشناس سیگنالینگ - امور ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز.

احمد ربانی نژاد

کارشناسی ارشد رشته الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون ، کارشناس سیگنالینگ قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز.