F و Cl در بیوتیت های موجود درسنگ های گرانیتی زاهدان
Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 130
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-13-1_006
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
Abstract:
سنگهای گرانیتی زاهدان که طی ائوسن پسین- الیگوسن پیشین در زون فلیش شرق ایران نفوذ کردند و اغلب گرانودیوریت، نوع I و کالک آلکالن هستند. مقدارF و Clدر بیوتیت موجود در سنگهای گرانیتی زاهدان به ترتیب از حدود ۱/۰ تا ۶۶/۰ و از ۰۱/۰ تا۰۹/۰ درصد وزنی تغییر میکند. اتمهای فلوئور در فرمول بیوتیت همبستگی منفی باXTi و Cl همبستگی مثبتی را با XSi و Mg(Mg + Fe) نشان میدهند. مقادیر محاسبه شده log(ƒH۲O/ƒHF) از ۹۸/۳ تا ۹۰/۴ و log(ƒH۲O/ƒHCl) از ۴۱/۱ تا ۶۳/۲ متغیر است. خطوط هم مقدار نشان میدهند که این مقادیر با روند حاصل از ترکیب شیمیایی بیوتیت متفاوت است. این موضوع بیانگر آن است که علاوه بر ساختار شیمیایی بیوتیت، ترکیب شیمیایی آبگون در تعادل با آن نیز در جایگزینی فلوئور و کلر در بیوتیت نقش مهمی داشته است. IV(F) بیوتیت در سنگهای گرانیتی زاهدان مشابه بیوتیتهای ماگمایی و سیستمهای پرفیری است، اما IV(Cl) آنها بیشتر به بیوتیت موجود در سیستمهای گرمابی، کانسارساز و سنگهای گرانیتی شباهت دارد. بر اساس IV(Cl)، بیوتیت در سنگهای گرانیتی زاهدان نسبت به بیوتیت در سیستمهای پرفیری از کلر فقیرتر و نسبت به بیوتیت ماگمایی از کلر غنیترند. IV(F/Cl) محاسبه شده بیوتیت در سنگهای گرانیتی زاهدان بیشتر با بیوتیت در سیستمهای کانسارساز، مثل سیستمهای مس پرفیری، مشابه است. بنابراین ترکیب شیمیایی بیوتیت سنگهای گرانیتی زاهدان حاکی از واکنش آنها با یک محلول گرمابی است.
Keywords:
Zahedan granite , Biotite , F and Cl , ƒH۲O/ƒHF , ƒH۲O/ƒHCl , IV(F) , IV (Cl). , گرانیت زاهدان , بیوتیت , فلوئور و کلر , ƒH۲O/ƒHF , ƒH۲O/ƒHCl , IV(Cl) , IV(F).
Authors
محمد بومری
دانشگاه سیستان و بلوچستان
غلامرضا لشکری پور
دانشگاه سیستان و بلوچستان
محمدنبی گرگیج
دانشگاه سیستان و بلوچستان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :