کاربرد تصاویر ماهواره ای لندست (+ETM) در آشکارسازی هاله های دگرسانی و جداسازی واحدهای سنگ شناسی در منطقه میانه - آذربایجانشرقی

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 57

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJCM-15-2_012

تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402

Abstract:

فعالیتهای آتشفشانی کالک آلکالن و آلکالن موجب فعالیت دوباره آبگونهای کانی زا در منطقه میانه و در نتیجه کانی سازی وراگرمایی شده است. این زون با روند شمالغربی - جنوب شرقی در منطقه میانه تحت تاثیر ساختارهای شمالشرقی - جنوب غربی دستخوش خمیدگی می شود که کانی زایی به زون خمشی یاد شده محدود می گردد. در راستای مطالعه بهینه هاله های دگرسان و ساختارهای منطقه میانه و نیز جداسازی واحدهای سنگ شناسی از داده های سنجنده لندست (ETM+) ۷ استفاده شد. با اعمال تصحیحات اولیه روی این تصاویر، پس از پردازشهای لازم، قدرت تفکیک مکانی تصاویر از ۳۰ متر به ۱۵ متر افزایش داده شد. بر اساس الگوهای طیفی کانیهای موجود در سیستمهای دگرسان شده با دو روش نسبتهای باندی و آنالیز مولفه های اصلی داده های ماهواره ای مشخص شد که برازش خوبی با مطالعات زمین شناس داشتند. بر اساس الگوی طیفی کانیهای موجود در سنگهای مختلف، نقشه واحدهای سنگی همراه با نقشه ساختارهای خطی و حلقوی منطقه میانه با استفاده از این تصاویر ارایه شد. نتایج حاصل نشان می دهد، که کاربرد روش PCA به ثبت هاله های دگرسان گسترده تری انجامید. با رویکردی دوباره به نتایج حاصل، بخش غربی منطقه مورد مطالعه به عنوان منطقه ای مستعد و امیدوار کننده از نظر ادامه پی جوییهای معدنی معرفی شد. کنترلهای صحرایی انجام شده، نتایج به دست آمده از هر مرحله را تایید کرده است.

Authors

محمد جعفر محمدزاده

دانشگاه صنعتی سهند تبریز

رضا فلاحت

دانشگاه صنعتی سهند تبریز