مقایسه انواع آمفیبول ها و ژئوترموبارومتری توده نفوذی آستانه (زون سنندج- سیرجان)
Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 126
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-17-2_009
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
Abstract:
نتایج تجزیه ریزگمانه الکترونی (EPMA) انواع آمفیبولها در توده گرانیتوئیدی آستانه و سنگهای نیمه آتشفشانی آن واقع در زون سنندج – سیرجان وجود چهار نوع آمفیبول را در این سنگها نشان میدهد. ترکیب آمفیبولها از منیزیوهورنبلند در تونالیت و برونبومهای کوارتزدیوریتی، اکتینولیت در گرانودیوریت و مونزوگرانیت، پارگازیت در برونبومهای داسیتی و آنتوفیلیت حاصل از تجزیه اورتوپیروکسن در یک نمونه تونالیتی متغیر است. همه این آمفیبولها در فوگاسیته بالای اکسیژن تشکیل میشوند که نشانه سری مگنتیتی ایشیهارا و I بودن نوع این گرانیتهاست. روشهای متفاوت محاسبه فشار و دمای تشکیل آمفیبولها نشان
میدهد که پارگازیت برونبومهای داسیتی در گستره فشار و دمایهای بالاتر (C° ۷۶۷ و Kbar ۶/۶) نسبت به منیزیوهورنبلند در برونبوم کوارتزدیوریتی (C° ۷۳۴ و Kbar ۸/۲) و منیزیوهورنبلند در تونالیتهای منطقه (C° ۷۰۸ و Kbar ۴/۱) تشکیل شده است.
Keywords:
Astaneh , Tonalite , Granodiorite , Sanandaj- Sirjan zone , Thermometry , Barometry. , آستانه , تونالیت , گرانودیوریت , تجزیه نقطه ای , زون سنندج-سیرجان , دماسنجی , فشارسنجی.
Authors
زهرا طهماسبی
دانشگاه لرستان
محمود خلیلی
دانشگاه اصفهان
احمد احمدی خلجی
دانشگاه لرستان
محمد علی مکی زاده
دانشگاه اصفهان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :