استفاده از ویژگی های کانی شناسی و ژئوشیمیایی گرانیتوئیدهای منطقه ی بروجرد و آستانه (زون سنندج - سیرجان) در شناسایی عمق تقریبی و شکل گیری های ماگمای خاستگاه این سنگ ها
Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 61
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-18-4_010
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
Abstract:
مناطق مورد بررسی در جنوب و جنوب غربی شهرستان اراک واقع شده و بخشی از زون ساختاری سنندج – سیرجان محسوب میشوند. سنگهای نفوذی موجود در مناطق آستانه و بروجرد شامل کوارتزدیوریت، گرانودیوریت و مونزوگرانیتاند. در منطقهی آستانه علاوه بر سنگهای نفوذی نامبرده، سنگهای شبه آتشفشانی با ترکیب ریوداسیتی وجود دارند. مجموعه کانیهای این واحدهای سنگشناسی در این مناطق بهطور کلی مشابهاند. کانیهای آمفیبول، بیوتیت، پلاژیوکلاز، ارتوکلاز و کوارتز کانیهای معمول در دو منطقهاند که تفاوت هر مجموعه در میزان کانیهاست. بررسیهای صحرایی، سنگنگاری و ویژگیهای ژئوشیمیایی مناطق مورد بررسی نشان میدهد که ماگمای مادر هر دو دارای ترکیب کلسیمی - قلیایی با پتاسیم متوسط تا بالا و حاصل تغییر است. نزدیکی مکانی، زمانی و مشابه بودن ویژگیهای ژئوشیمیایی و ایزوتوپی سنگهای هر دو منطقهی مورد بررسی حاکی از رابطهی ژنتیکی و خویشاوندی سنگهای آنها و در نهایت خاستگاه یکسان آنهاست. محتملترین خاستگاه ماگمای مادر سنگهای گرانیتوئیدی هر دو منطقه، ذوب پوستهی تحتانی با ترکیب آمفیبولیت همراه با متاپلیتهای منطقهی خاستگاه است که باعث تشکیل این تودهها در بروجرد با مقیاس گستردهتر و با حجم کمتر از منطقهی آستانه شده است.
Keywords:
Astaneh , Boroujerd , Petrological , metaluminous , calc- alkaline , isotropy , آستانه , بروجرد , سنگ شناختی , متاآلومین , کلسیمی- قلیایی , ایزوتوپی
Authors
زهرا طهماسبی
دانشگاه لرستان
احمد احمدی خلجی
دانشگاه لرستان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :