جداسازی اجزای بنتونیت به منظور دستیابی به نانو مونت موریلونیت
Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 64
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-20-4_007
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
Abstract:
با استفاده از فناوری نانو، امکان دستیابی به ویژگیهایی از مواد فراهم میشود، بهطوریکه این ویژگیها در مواد با ابعاد بزرگتر قابل مشاهده نیستند. رسهای بنتونیتی بهطور گسترده از کانی رسی مونتموریلونیت (بیش از ۷۶%) و مقدار کمتری از کانیهای دیگر تشکیل شدهاند. مونتموریلونیت خالص با ابعاد نانو دارای کاربردهای صنعتی متنوعی است که تهیه آن نیز عموما پرهزینه و زمان بر است. این پژوهش با هدف ارائه روشی برای جداسازی بخشی با ابعاد نانوی مونتموریلونیت از بنتونیت انجام شدهاست. روند جداسازی اجزا از طریق آزمایشهای تعیین اندازهی ذرات به روش لیزری (PSA)، پراش پرتو ایکس (XRD)، تعیین سطح ویژه (SSA) و بررسی تصاویر میکروسکوپ الکترونی پویشی (SEM) در هر مرحله آنالیز شدند. از مهمترین نتایج این پژوهش میتوان به دستیابی به نانوذرات رسی با سطح ویژهی (m۲/g) ۵۲۲.۵۸ و میانگین قطر ۶.۱۳ میکرومتر اشاره کرد. نانوذرات تولیدی در این روش از درجهی خلوص مناسبی برخوردار بوده بهطوریکه با توجه به نتایج آزمایشهای ریزساختاری XRD، SEM و PSA، نمونهی نانو مونتموریلونیت بهدست آمده نسبت به نمونه نانو مونتموریلونیت صنعتی کلوزایت+Na دارای خلوص بیشتر و میانگین قطر ذرات کوچکتری است. همچنین نتایج این پژوهش نشان میدهد که نمونهی نانورس استخراج شده فاقد کربنات و کوارتز است و سطح مخصوص آن حدود ۲۵% نسبت به بنتونیت افزایش یافتهاست. روش پیشنهادی برای استخراج نانو مونتموریلونیت از بنتونیت به واسطهی کم هزینه بودن و نیز بهدلیل عدم استفاده از مواد شیمیائی در مراحل خالصسازی، نمونه مناسبی برای کاربردهای اجرائی و پژوهشی بوده و امکان استفاده از این نانو رس را در بخشهای مختلف صنعت فراهم میکند.
Keywords:
Nano-clay , bentonite , montmorillonite , Cloisite Na+ , XRD , SEM , SSA. , نانورس , بنتونیت , مونت موریلونیت , کلوزایت+Na , XRD , SEM , SSA.
Authors
وحید رضا اوحدی
دانشگاه بوعلی سینا
محمد امیری
دانشگاه بوعلی سینا
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :