شیمی کانی و دما-فشارسنجی زینولیت های دمای بالا در حاشیه توده ریوداسیتی منطقه ی آستانه (جنوب غرب اراک)
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 90
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-24-4_008
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
Abstract:
در منطقهی آستانه، (جنوب غرب اراک) و در حاشیهی تودهی ریوداسیتی، زینولیتهایی با ترکیب
رخسارهی پیروکسن هورنفلس دیده شدهاند. این سنگها دارای مجموعه کانیایی کرندوم + اسپینل + آندالوزیت + فلدسپارپتاسیمدار + پلاژیوکلاز + مسکوویت + بیوتیت + کلریت بوده و حاوی بافتهای گرانوبلاستیک، لپیدوپورفیروبلاستیک، پورفیرولپیدوبلاستیک، سیمپلکتیت و پوئی کیلوبلاستیک هستند. در این مجموعه بافت واکنشی (سیمپلکتیک)، کانیهای اسپینل- پلاژیوکلاز- بیوتیت جایگزین آندالوزیت شده است. شواهد سنگنگاری در این سنگها بیانگر این است که بافت واکنشی حاشیهی آندالوزیت در شرایط ذوببخشی ایجاد شده است. شواهد زمینشناسی و کانیشناسی نیز حاکی از این است که پیرومتامورفیسم مسئول پیدایش این مجموعه کانیهای شاخص بوده است. بررسیهای صحرایی، شواهد سنگنگاری و دما – فشارسنجی (گسترهی دماییoC ۷۱۸ و فشار kbar۸/۲) این سنگها نشان میدهد که علت پایداری آندالوزیت تا منطقهی کرندوم-اسپینل در زینولیتهای مورد بررسی، نرخ گرم شدگی سریع این سنگها و برهمچینی پلهای (overstepping) است. انتشار گرمای ناشی از شبه آتشفشانیهای ریوداسیتی سبب فرآیند پیرومتامورفیسم شده است بهطوری که دوره دمایی تحمیل شده به این زینولیتها کم و نرخ گرم شدگی زیاد بوده است.
Keywords:
Authors
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :