بررسی وضعیت سلامت روانی پرستاران شاغل دربیمارستانهای
Publish place: Journal of School of Public Health and Institute of Public Health Research، Vol: 5، Issue: 4
Publish Year: 1386
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 175
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_SJSPH-5-4_005
Index date: 11 August 2023
بررسی وضعیت سلامت روانی پرستاران شاغل دربیمارستانهای abstract
زمینه و هدف: نگاهی به آمار و برونداد های منتشره در زمینه شیوع اختلالات روانی در کشور های مختلف جهان و ایران ، اهمیت و ضرورت پرداختن به بهداشت روان را مشخص تر می نماید . فشارهای روانی محیط کار از جمله عوامل استرس زاست که بر سلامت روانی پرستاران تاثیر می گذارد و می تواند به کارکرد شغلی و ایمنی آنان و مشتریان مراکز ارائه خدمات بهداشتی آسیب رساند. سلامت عمومی بویژه سلامت روان پرستاران بویژه نوبت کاران با توجه به کار در خارج از دریچه زمانی طبیعی و حساسیت شغل آنها در مراکز خدمات درمانی و سیستم مراقبت های بهداشتی اهمیت بسیار دارد.
روش کار : این پژوهش یک مطا لعه توصیفی – مقطعی است که در سال ۸۵-۱۳۸۴ انجام شد . جامعه آماری پژوهش ، پرستاران شاغل (۱۳۱ مر و ۱۰۶۴ زن ) در بیمارستانهای دولتی وخصوصی شهر شیراز و ابزار پژوهش ، پرسشنامه سلامت عمومی– ۲۸ سوالی (GHQ-۲۸) General Health Questionnaire بود . بررسی های انجام یافته در اپیدمیولوژی اختلالات روانی در ایران با استفاده از پرسشنامه مذکور نشان دهنده این واقعیت است که میزان روایی و پایایی این آزمون با نمره برش ۶ بین ۸۴/۰ تا ۹۳/۰ و با نمره برش ۲۳ بین ۶۸/۰ تا ۹۴/۰ متغیر می باشد . در این مطالعه از روش نمره گذاری رایج و نمره برش ۲۳ استفاده گردید .
نتایج : میانگین سنی پرستاران نوبت کار ۰۸/۷ ± ۸۱/۳۰ سال و سابقه کار آنها نیز ۳۸ /۶ ± ۷ سال بود . شیوع موارد مشکوک به اختلالات روانی با استفاده از نمره برش ۲۳ در کل و ۶ در خرده مقیاس نشان داد که ۷/۲۸% پرستاران نوبت کار، مشکوک به اختلالات روانی بودند . بین شیوع موارد مشکوک به اختلال روانی و جنس و تاهل ارتباط معنا دار آماری مثبتی وجود داشت .
نتیجه گیری: نتایج این بررسی نیز مشابه سایر تحقیقات در این زمینه ، نشان از این حقیقت دارد که مطالعه وضعیت سلامت روان شاغلین نوبت کار می تواند اطلاعات ارزشمندی را در زمینه برنامه ریزی های پیش گیری در سطوح مختلف ، آموزشی مداوم ، انجام معاینات دوره ای شاغلین نوبت کار ، درمان و پیش گیری از بروز اختلالات روانی در اختیار سیاست گزاران ، برنامه ریزان و مدیران سیستم های بهداشت و درمان کشور قرار دهد
بررسی وضعیت سلامت روانی پرستاران شاغل دربیمارستانهای Keywords:
بررسی وضعیت سلامت روانی پرستاران شاغل دربیمارستانهای authors