سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه و بررسی فرآیند جذب سطحی با تناوب فشار در بازیابی متان وکاهش نیتروژن از گاز طبیعی

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,437

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NICEC14_268

Index date: 23 November 2012

مطالعه و بررسی فرآیند جذب سطحی با تناوب فشار در بازیابی متان وکاهش نیتروژن از گاز طبیعی abstract

حذف نیتروژن از گاز طبیعی به علت معایبی چون، کاهش دمای شعله و ارزش حرارتی سوخت و افزایش هزینههای ساخت خط لولهی انتقال و تأسیسات تقویت فشار دارای اهمیت میباشد. فرآیندی که بیشتر برایاین کار استفاده میشود فرآیند تقطیر سرمایشی است، اما به دلیل بالا بودن هزینههای سرمایهگذاری آن، سیستمهای غیرسرمایشی مانند جداسازی غشایی و جذب سطحی با تناوب فشار نیز پیشنهاد شده است. توجیهاقتصادی و فرآیندی هر یک این روشها به پارامترهایی مانند میزان آلایندهها، فشار و دبی گاز خوراک و همچنین میزان محصول و خلوص مورد نیاز، بستگی دارد. در این مطالعه، ضمن بررسی فرآیند جذب سطحی با ) تناوب فشار، به کمک نرم افزار شبیه سازی جذب سطحیAspen Adsim کارایی این روش برای کاهش نیتروژن یک گاز دورریز، از غلظت 33 درصد مولی به کمتر از 20 درصد، مورد ارزیابی قرار گرفته است. برایاین منظور شبیه سازی یک مدل آزمایشگاهی جذب سطحی با تناوب فشار، برای سه جاذب پیشنهاد شده جهت جذب نیتروژن (کلینوپتیلولیت خالصشده، منیزیم-کلینوپتیلولیت و تیتانوسیلیکات) انجام شد که نتایج آننشان داد، حداکثر بازیابی متان بدست آمده در این حالت توسط جاذب منیزیم-کلینوپتیلولیت و در حدود %23 ، با میزان خلوص حدود 81 % مولی متان میباشد

مطالعه و بررسی فرآیند جذب سطحی با تناوب فشار در بازیابی متان وکاهش نیتروژن از گاز طبیعی Keywords:

جذب سطحی , جداسازی نیتروژن و متان , جذب سطحی با تناوب فشار , کلینوپتیلولیت , زئولیت

مطالعه و بررسی فرآیند جذب سطحی با تناوب فشار در بازیابی متان وکاهش نیتروژن از گاز طبیعی authors

محمدابراهیم غلامزاده

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی ش

علی کارگری

استادیار مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی شیمی و

فرزین ذکایی آشتیانی

استادیار مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی شیمی،

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ واشقانی فراهانی ابراهیم، ابراهیم نژاد معصومه، "امکان سنجی استفاده ...
. موسوی سید هاشم، بررسی عملکرد سیستم جذب سطحی و ...
. Baker R. W., Lokhandwala K., "Natural Gas Processing Membranes", ...
. Doland B. D., Butwell K. F. "Selective Removal of ...
. Jayaraman A., Hernandez- Maldonado _ J., Yang R. T., ...
. Bhadra S. J., "Methane Nitrogen Separation by Pressure Swing ...
. Tagliabue M., Farrusseng D., Valencia S., Aguado S. Ravon ...
. Ruthven D. M., Farooq S., Knaebel K. S., "Pressure ...
. Faghihian H., Talebi M., Pirouzi M., "Adsorption of Nitrogen ...
. http : //www .eia.doe.gov/. ...
. Hassan M. M., Ruthven D. M, Raghavan N. S., ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه و بررسی فرآیند جذب سطحی با تناوب فشار در بازیابی متان وکاهش نیتروژن از گاز طبیعی" توسط محمدابراهیم غلامزاده، کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی ش؛ علی کارگری، استادیار مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی شیمی و؛ فرزین ذکایی آشتیانی، استادیار مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی شیمی، نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی چهاردهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله جذب سطحی، جداسازی نیتروژن و متان، جذب سطحی با تناوب فشار، کلینوپتیلولیت، زئولیت هستند. این مقاله در تاریخ 3 آذر 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1437 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که حذف نیتروژن از گاز طبیعی به علت معایبی چون، کاهش دمای شعله و ارزش حرارتی سوخت و افزایش هزینههای ساخت خط لولهی انتقال و تأسیسات تقویت فشار دارای اهمیت میباشد. فرآیندی که بیشتر برایاین کار استفاده میشود فرآیند تقطیر سرمایشی است، اما به دلیل بالا بودن هزینههای سرمایهگذاری آن، سیستمهای غیرسرمایشی مانند جداسازی غشایی و جذب سطحی با تناوب ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه و بررسی فرآیند جذب سطحی با تناوب فشار در بازیابی متان وکاهش نیتروژن از گاز طبیعی با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.