بررسی نتایج درمان و عوارض ترومای قفسه سینه با آسیب ریه و پلور در مجروحین ارجاع داده شده به بیمارستان بقیه الله (عج) در سال های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 124

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MILIT-23-8_004

تاریخ نمایه سازی: 23 مرداد 1402

Abstract:

زمینه و هدف: ترومای قفسه سینه یکی از عوامل اصلی تهدیدکننده حیات بشر و از کار افتادگی و ناتوانی در مجروحین جنگی محسوب می شود. درصد بالای موارد مجروحین جنگی با ترومای قفسه سینه همراه با آسیب ریه و پلور است . هدف از انجام این مطالعه، بررسی تروما قفسه سینه با آسیب ریه و پلور و نتایج درمان و عوارض مربوط آن در مجروحین ارجاعی به بیمارستان بقیه الله (عج) تهران می­ باشد. روش ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی، ۱۵۴ بیمار مجروح جنگی دارای تروما قفسه سینه با تشخیص آسیب ریوی در سال های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ انتقال یافته به بیمارستان بقیه الله (عج) تهران به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. پس از اخذ رضایت اگاهانه، جمع آوری اطلاعات چک لیست توسط محقق در زمینه دموگرافیگ، خصوصیات آسیب از نظر عامل ایجاد تروما، اقدامات درمانی قبل و بعد از انتقال، عوارض ترمیم و نتایج حاصل از اقدامات درمانی در دو مرحله صورت گرفت. داده ها توسط نرم افزار SPSS-۱۶ و با استفاده از آزمون کای دو تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: کل افراد شرکت­کننده در این مطالعه مرد و میانگین سنی آن ها ۸/۶۹ ± ۲۸/۱۶ سال بود. شایع ترین عوارض تروما قفسه سینه با تشخیص آسیب ریوی و پلور، هموتوراکس ۱۶ نفر (۱۰/۴%) بود. شایعترین علت تروما در بین مجروحین، ترکش ۷۹ (۲/%۵۱) نفر بود. در بررسی اقدامات درمانی برروی کلیه مجروحین قبل از انتقال، ۲۲ نفر (۲۶/۱۹%) نیاز به تعبیه مجدد لوله سینه ای و ۱۱ نفر (۱۳/۰۹%) نیاز به  جراحی توراکوسکوپیک و ۲ نفر (۲/۳%) توراکوتومی داشتند. درحالی که در اقدامات درمانی بعد از انتقال، ۳ نفر (۵/۲۶%) نیاز به تعبیه مجدد لوله سینه ای و ۵ نفر (۸/۷۷%) نیاز به توراکوسکوپیک در مرکز درمانی بقیه الله (عج) داشتند. بین زمان خارج کردن لوله سینه ای و نیاز به تعبیه لوله گذاری مجدد ارتباط معنی داری وجود داشت. نتیجه گیری: براساس نتایج، هموتوراکس از شایع ترین عارضه قفسه سینه با آسیب ریه وپلور بود. مجروحینی که بعد از انتقال از لوله سینه ای خارج شده بودند، نتایج درمانی بهتری نسبت به قبل از انتقال داشتند. با این وجود لازم است مسئولین سیستم ­های سلامت نظامی با مدیریت مداوم و گسترده در جهت ارتقای مراقبت­ های درمانی زخم ­های جنگی تا بهبودی کامل و کاهش عوارض ترومای بیماران و آموزش مهارت عمل جراحی لوله گذاری لوله سینه ای را برای تمامی افراد کادر پزشکی مراکز نظامی فراهم آورند.

Authors

سلیمان حیدری

Department of General Surgery, Trauma Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مهدی راعی

Health Research Center, Life Style Institute, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

حامد قلی زاده

Department of General Surgery, Trauma Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Schwartz S, Brunicardi F, Andersen D, Billiar T, Dunn D, ...
  • Zargar M, Modaghegh H. Causes of death in traumatic patients. ...
  • Otieno T, Woodfield JC, Bird P, Hill AG. Trauma in ...
  • Mackersie RC. Field triage, andthe fragile supply of "optimal resources" ...
  • Lambert A. War Surgery: Working With Limited Resources in Armed ...
  • Ludwig C, Koryllos A. Management of chest trauma. Journal of ...
  • Adegboye V, Ladipo J, Brimmo I, Adebo A. Penetrating chest ...
  • Champion HR, Bellamy RF, Roberts CP, Leppaniemi A. A profile ...
  • Ivey KM, White CE, Wallum TE, Aden JK, Cannon JW, ...
  • Kulshrestha P, Munshi I, Wait R. Profile of chest trauma ...
  • Collinson P, Kennedy RL, Premachandram S, Hashemi K. Prospective audit ...
  • نمایش کامل مراجع