اثر هشت هفته تمرین موازی با ترتیب متفاوت، مقاومتی و استقامتی بر اسفنگوزین ۱-فسفات عضلات اسکلتی تند انقباض و کند انقباض موش های صحرایی نژاد ویستار

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 52

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-24-1_005

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

Abstract:

زمینه و هدف: اسفنگوزین ۱-فسفات نقش مهمی در بیولوژی عضله اسکتی داشته و همچنین در هایپرتروفی و فعالسازی سلول های ماهواره ای درگیر است. این مطالعه به منظور مقایسه اثر هشت هفته تمرین موازی با ترتیب متفاوت بر سطح اسفنگوزین ۱-فسفات عضله اسکلتی تند و کند انقباض موش های صحرایی انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی ۴۰ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در محدوده وزنی ۱۸۰ تا ۲۰۰ گرم به روش تصادفی به پنج شامل گروه های کنترل، تمرین مقاومتی، تمرین استقامتی، تمرین مقاومتی – استقامتی و تمرین استقامتی - مقاومتی تقسیم شدند. تمرین مقاومتی شامل بالا رفتن از نردبان به ارتفاع یک متر و بر اساس درصدی از آزمون اضافه بار (۷۵ درصد وزن) در هفته اول شروع و اضافه شدن هفتگی ۳۰ گرم، اجرا شد. تمرین استقامتی بر روی تردمیل و با شدت ۱۲ متر در دقیقه و زمان ۱۵ دقیقه در هفته اول شروع و به ۳۰ متر در دقیقه و زمان ۶۰ دقیقه در هفته آخر رسید. در تمرین مقاومتی - استقامتی ابتدا تمرین مقاومتی و بعد از ۵ دقیقه تمرین استقامتی و در تمرین استقامتی - مقاومتی برعکس آن اجرا شد. سطح پروتئین اسفنگوزین-۱ فسفات در عضله تاکننده بلند انگشت پا (FHL) و عضله نعلی بررسی شد. یافته ها: تمرین موازی استقامتی - مقاومتی، مقاومتی- استقامتی و تمرین مقاومتی در عضلات تند و کند انقباض منجر به افزایش آماری معنی دار سطح اسفنگوزین ۱-فسفات نسبت به گروه کنترل شد (P<۰.۰۵). تفاوت آماری معنی داری بین دو تمرین موازی با ترتیب متفاوت مشاهده نشد. نتیجه گیری: به نظر می رسد که ترتیب اجرای فعالیت در تمرین موازی منجر به پاسخ متفاوت در سطح اسفنگوزین ۱-فسفات عضلات تند و کند انقباض موش های صحرایی نمی شود.

Authors

ملیحه باقری

M.Sc in Exercise Physiology, Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, Iran.

امین فرزانه حصاری

Assistant Professor, Department of Exercise Physiology, Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, Iran.

هاجر عباس زاده

Associate Professor, Department of Exercise Physiology, Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :