اثر مورین بر بیان ژن های کوروم سنسینگ در سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از زخم سوختگی

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 116

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-23-4_009

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

Abstract:

زمینه و هدف: سودوموناس آئروژینوزا پاتوژنی فرصت طلب، عامل عمده مرگ و میر در بیماران با ضعف سیستم ایمنی است. کوروم سنسینگ یکی از عوامل مهم در بیماریزایی و مقاومت به مواد ضدمیکروبی در این باکتری است. این مطالعه به منظور تعیین اثر مورین بر بیان ژن های کوروم سنسینگ در سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از زخم سوختگی انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی - تحلیلی روی ۶۰ نمونه زخم سوختگی جمع آوری شده از بیماران بستری در بیمارستان های تهران انجام شد. نمونه ها با استفاده از روش های کشت و بیوشیمیایی تعیین هویت شد. DNA ایزوله ها استخراج شد. سپس با استفاده از روش میکروبراث دایلوشن خاصیت ضد میکروبی مورین علیه سودوموناس آئروژینوزا سنجیده شد. همچنین حضور ژن های اختصاصی کوروم سنسینگ سودموناس آئروژینوزا با استفاده از Multiplex-PCR مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت با استفاده Real time PCR و روش سایبرگرین در مجاورت مورین کاهش و یا افزایش بیان ژن lasI در باکتری سودوموناس آئروژینوزا بررسی شد. یافته ها: با استفاده از روش Multiplex-PCR ۱۲ نمونه (۲۰ درصد) باکتری سودوموناس آئروژینوزا جداسازی شدند که ۱۲ ایزوله (۱۰۰درصد) حامل ژن lasI ، ۱۲ ایزوله (۱۰۰درصد) حامل ژن lasR و ۳ ایزوله (۲۵ درصد) حامل ژن rhlI بودند. خاصیت ضدمیکروبی مورین علیه یک ایزوله سودموناس آئروژینوزا دارای هر سه ژن تولید QS نشان داد که این ماده دارای خاصیت ضدمیکروبی علیه سودموناس آئروژینوزا بوده و حداقل غلظت مهاری آن ۱۲۵ میکروگرم بر میلی لیتر تعیین شد. غلظت Sub-MIC مورین در باکتری سودوموناس آئروژینوزا سبب کاهش بیان ژن lasI در سودموناس آئروژینوزا گردید (P<۰.۰۵). نتیجه گیری: مورین خاصیت ضدمیکروبی اثربخش و قابل توجهی علیه سودوموناس آئروژینوزا داشت.

Authors

ثمین بابازاده

M.Sc in Microbiology, Department of Biology, East Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

کیومرث امینی

Associate Professor, Department of Microbiology, School of Basic Sciences, Saveh Branch, Islamic Azad University, Saveh, Iran.

مهسا کاوسی

Assistant Professor, Department of Biology, East Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Rasamiravaka T, Labtani Q, Duez P, El Jaziri M. The ...
  • Yang N, Ding S, Chen F, Zhang X, Xia Y, ...
  • Woźnicka E, Zapała L, Pieniążek E, Kosińska-Pezda M, Ciszkowicz E, ...
  • نمایش کامل مراجع