تغییرات الکتروکاردیوگرام بیماران قبل و بعد از عمل جراحی بای پس عروق کرونر

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 138

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-23-4_007

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

Abstract:

زمینه و هدف: بیماری عروق کرونر (Coronary Artery Disease: CAD) یکی از اصلی ترین بیماری های قلبی عروقی است که جمعیت جهانی را تحت تاثیر قرار می دهد. این مطالعه به منظور ارزیابی تغییرات الکتروکاردیوگرام بیماران قبل و بعد از عمل جراحی بای پس عروق کرونر (Coronary Artery Bypass Graft: CABG) انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی - تحلیلی روی ۱۰۰ بیمار (۷۱ مرد و ۲۹ زن) در محدوده سنی ۳۷ تا ۷۸ سال (میانگین سنی ۸.۱۴±۵۷.۸۷) به روش سرشماری که تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونر در بیمارستان امیرالمومنین کردکوی طی ششماهه دوم ۱۳۹۸ قرار گرفته بودند؛ انجام شد. داده ها شامل سن، جنس و نتایج مربوط به تغییرات نوار قلب شامل تغییرات ضربان قلب و ضربان نبض (Pulse Rate: PR) روز قبل از جراحی، روز بستری، ۴ ساعت پس از جراحی، ۱۸ ساعت پس از جراحی، یک روز و دو روز پس از جراحی در پرسشنامه ای ثبت شد. یافته ها: بیشترین میانگین ضربان قلب و PR در ساعت ۴ پس از جراحی بودند و پس از آن ضربان قلب و PR کاهش داشتند و در روز دوم کمتر از ضربان قلب و PR در روز بستری بودند (P<۰.۰۵). نتیجه گیری: با توجه به تغییرات معنی دار الکتروکاردیوگرام پس از جراحی، بررسی و مونیتورینگ دقیق بیماران به خصوص افراد پرخطر، سبب شناسایی زودهنگام شده و با درمان مناسب و به موقع سبب کاهش عوارض پس از آن در بیماران می گردد.

Keywords:

Coronary Artery Disease , Coronary Artery Bypass Grafting , Electrocardiography , بیماری عروق کرونر , جراحی بای پس عروق کرونر , الکتروکاردیوگرافی

Authors

مهدی زاهدی

Assistant Professor of Interventional Cardiology, Ischemic Disorders Research Center, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

ساسان تبریزی

Medical Student, Ischemic Disorders Research Center, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

علیرضا فاطمی

Medical Student, Ischemic Disorders Research Center, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :