فراوانی ژن های cagA و babA در ایزوله های هلیکوباکترپیلوری کلونیزه در بیماران مبتلا به گاستریت آتروفیک

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 63

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-22-1_012

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

Abstract:

زمینه و هدف: اگرچه افراد هلیکوباکترپیلوری مثبت در معرض ابتلا به گاستریت آتروفیک نیستند؛ اما شواهد موجود اندک هستند. عفونت هلیکوباکترپیلوری جز پیچیده ترین مواردی است که تاکنون به لحاظ میکروبیولوژیک و بالینی بشر با آن روبرو شده است. با توجه درصد بالای ابتلای مردم دنیا به این باکتری، یافتن عوامل ویرولانس باکتریایی به عنوان شناساگر بیماری های گوارشی شدید نظیر سرطان معده نیز یکی از اولویت های تحقیقاتی روز دنیا است. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی ژن های cagA و babA در ایزوله های هلیکوباکترپیلوری کلونیزه در بیماران مبتلا به گاستریت آتروفیک انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی روی ۱۰۰ بیمار مبتلا به ناخوشی های گوارشی مراجعه کننده به بخش آندوسکوپی بیمارستان مهراد و لبافی نژاد تهران در سال ۱۳۹۷ انجام شد. تایید بیماران به عنوان گاستریت آتروفیک و نیز جداسازی باکتری به روش کشت و PCR بر اساس پروتکل های معتبر صورت پذیرفت. یافته ها: از تعداد ۱۰۰ بیمار مورد مطالعه، نتیجه کشت باکتری برای ۲۳ بیمار مثبت بود و از این میان ۱۰ بیمار (۴۳ درصد) دارای گاستریک آتروفیک، ۶ بیمار (۲۶ درصد) گاستریک حاد و ۷ بیمار (۳۱ درصد) زخم معده داشتند. در کل فراوانی ژن cagA در بین نمونه های کشت مثبت بررسی حاضر به میزان ۵۲ درصد تعیین گردید. این میزان برای ژن babA به میزان ۳۴درصد به دست آمد. بین حضور ژن cagA و بیماری گاستریت آتروفیک ارتباط آماری معنی دار یافت شد (P<۰.۰۵). حضور ژن babA با این که در گروه گاستریت آتروفیک معنی دار بود؛ ولی برای گروه های دارای گاستریت حاد و زخم معده قابلیت بالایی در شناسایی و تمیز بیماری نداشت. نتیجه گیری: گونه های هلیکوباکترپیلوری حامل ژن cagA در بیماران مبتلا به گاستریت آتروفیک با فراوانی بالایی قابل جداسازی هستند.

Authors

سکینه صفرنژاد

M.Sc Student in Medical Bacteriology, Department of Bacteriology, Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.

امین طالبی بزمین آبادی

Assistant Professor, Department of Bacteriology, Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Kusters JG, van Vliet AH, Kuipers EJ. Pathogenesis of Helicobacter ...
  • Chomvarin C, Namwat W, Chaicumpar K, Mairiang P, Sangchan A, ...
  • نمایش کامل مراجع