شاخص پوسیدگی دندان مولر اول دائمی و برخی از عوامل مرتبط با آن در دانش آموزان ۱۲ ساله شهرستان گرگان (۹۵-۱۳۹۴)
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 143
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_GOUMS-19-4_014
تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402
Abstract:
زمینه و هدف : مولرهای اول دائمی به دلیل شکل آناتومیک خاص، رویش زود هنگام و عدم اطلاع والدین از دائمی بودن آنها مستعد پوسیدگی هستند. این مطالعه به منظور تعیین شاخص پوسیدگی دندان مولر اول دائمی (DMF۶) و برخی از عوامل مرتبط با آن در دانش آموزان انجام شد.
روش بررسی : این مطالعه توصیفی تحلیلی روی ۴۰۰ دانش آموز ۱۲ ساله (۲۰۰ دختر و ۲۰۰ پسر) به روش نمونه گیری ترکیبی (طبقه ای و خوشه ای) از مدارس دولتی و غیردولتی در شهرستان گرگان طی سال های ۹۵-۱۳۹۴ انجام شد. معاینه دندان مولر اول دائمی انجام گردید. سطح تحصیلات والدین، تعداد دفعات مسواک زدن و مصرف روزانه میان وعده های غذایی حاوی مواد قندی در پرسشنامه ای ثبت شد. به هر دندان مولر اول دائمی پوسیده، کشیده و پرشده عدد یک داده شد. این اعداد برای محاسبه شاخص DMF۶ در هر فرد با هم جمع شدند.
یافته ها : شاخص DMF۶ مساوی صفر در ۱۹.۵% و شاخص DMF۶ با مقادیر یک الی چهار در ۸۰.۵% از کودکان تعیین شد. میانگین شاخص DMF۶ ۲.۲۳+-۰.۰۷ و به طور معنی داری در دخترها ۲.۳۹+-۰.۱۰ بیش از پسرها ۲.۰۷+-۰.۱۱ بود (P<۰.۰۵). با افزایش سطح تحصیلات پدر و مادر و تعداد دفعات مسواک زدن و کاهش مصرف میان وعده های قندی، شاخص DMF۶ کاهش یافت.
نتیجه گیری : وضعیت پوسیدگی در دانش آموزان ۱۲ ساله گرگان بیشتر از حد استاندارهای جهانی تا سال ۲۰۲۰ بود. جنس کودک، میزان تحصیلات والدین، تعداد دفعات مسواک زدن و مصرف میان وعده های قندی نقش مهمی در میزان پوسیدگی دندان دارند.
Keywords:
DMF index , First permanent molar , Toothbrushing , Sugar-containing snack foods , شاخص DMF , مولر اول دائمی , مسواک زدن , میان وعده های غذایی حاوی مواد قندی
Authors
محبوبه پورافراسیابی
Dentist, Dental College, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran
فریده کوچک
Assistant Professor, Department of Health, Faculty of Medicine, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran
محمد آریایی
M.Sc in Epidemiology, Deputy of Research and Technology, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran
سیده مریم طیاری
Assistant Professor, Department of Pediatrics, Dental College, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :