اثر کورکومین بر سطح آنزیم های کبدی موش های صحرایی تیمار شده با کلرید کادمیوم

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 76

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-19-4_004

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

Abstract:

زمینه و هدف : پیامد مصرف بی رویه کودهای فسفاته علاوه بر تجمع فسفر بیش از نیاز، باعث ایجاد رقابت با جذب عناصر ریز مغذی به ویژه روی و از همه مهم تر تجمع آلاینده هایی نظیر کادمیوم در محصولات کشاورزی می شود. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره هیدروالکلی کورکومین بر سطح آنزیم های کبدی موش های صحرایی تیمار شده با کلرید کادمیوم انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه تجربی ۵۶ سر موش صحرایی نر بالغ ویستار در ۸ گروه ۷ تایی تقسیم شدند. گروه کنترل فقط از آب و غذای معمولی استفاده نمود. به گروه شاهد یک، نرمال سالین و به گروه شاهد دو، روغن زیتون تزریق شد. به گروه کادمیوم ۱.۵ mg/kg/bw کلرید کادمیوم و به گروه کورکومین mg/ml ۱۲۰ کورکومین تزریق شد. به گروه تجربی یک، دو و سه به ترتیب ۳۰ ، ۶۰ و ۱۲۰ میلی گرم بر میلی لیتر کورکومین و ۱.۵ mg/kg/bw کلرید کادمیوم تزریق شد. تزریق ها به صورت داخل صفاقی انجام شد. پس از ۲۱روز از قلب موش ها خونگیری به عمل آمد و میزان آنزیم های کبدی (آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز) به روش اسپکتروفتومتر ارزیابی شد. یافته ها : میانگین میزان آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز در گروه کادمیوم افزایش آماری معنی دار و در گروه کورکومین نسبت به سایر گروه ها کاهش آماری معنی داری نشان داد (P<۰.۰۵). میانگین میزان آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز در گروه های تجربی اول، دوم و سوم نسبت به گروه کلرید کادمیوم کاهش آماری معنی داری نشان داد (P<۰.۰۵). میانگین میزان دو آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز در گروه تجربی سوم کاهش آماری معنی داری با گروه های تجربی اول و دوم نشان داد (P<۰.۰۵) میانگین میزان آلکالین فسفاتاز گروه تجربی اول، دوم و سوم نسبت به گروه های کنترل، شاهد یک، شاهد ۲ و کورکومین افزایش آماری معنی داری نشان داد (P<۰.۰۵). همچنین این میزان در گروه های تجربی دوم و سوم کاهش آماری معنی داری در مقایسه با گروه تجربی اول نشان داد (P<۰.۰۵). میانگین میزان آلکالین فسفاتاز در گروه تجربی سوم کاهش آماری معنی داری نسبت به گروه تجربی دوم داشت (P<۰.۰۵) نتیجه گیری : عصاره هیدروالکلی کورکومین می تواند افزایش آنزیم های کبدی ناشی از مصرف کادمیوم را در موش های صحرایی کاهش دهد.

Authors

معصومه رمضانی فرد دارابی

M.Sc Student of Animal Physiology, Young Researchers and Elit Club, Jahrom Branch, Islamic Azad University, Jahrom, Iran

وحید حمایت خواه جهرمی

Associate Professor, Department of Biology, Jahrom Branch, Islamic Azad Unversity, Jahrom, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Siu ER, Mruk DD, Porto CS, Cheng CY. Cadmium-induced testicular ...
  • Wang Y, Yu C, Pan Y, Yang X, Huang Y, ...
  • Davis JM, Murphy EA, Carmichael MD, Zielinski MR, Groschwitz CM, ...
  • Seehofer D, Schirmeier A, Bengmark S, Carter J, Koch M, ...
  • Liu D, Jianl W, Gao X. Effect of Cadmium or ...
  • Jacquillet G, Barbier O, Rubera I, Tauc M, Borderie A, ...
  • Koyu A, Gokcimen A, Ozguner F, Bayram DS, Kocak A. ...
  • Corson TW, Crews CM. Molecular understanding and modern application of ...
  • نمایش کامل مراجع