ارزیابی کیفیت آموزش مجازی در طی پاندمی کووید- ۱۹ از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 59

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_DSME-9-3_004

تاریخ نمایه سازی: 27 مرداد 1402

Abstract:

چکیده مقدمه: به دلیل اهمیت فرآیند یاددهی و یادگیری در فضای مجازی و لزوم اثربخشی آن و ارتقای کیفیت آموزش، مطالعه حاضر در سال ۱۴۰۰ انجام شد تا کیفیت آموزش مجازی کووید- ۱۹ از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران مورد بررسی قرار گیرد. روش ها: این مطالعه توصیفی- تحلیلی- مقطعی در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بر روی ۲۰۵ دانشجوی در قالب آموزش مجازی گذرانده بودند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای محقق ساخته حاوی۲۰ سوال بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای Amos و SPSS استفاده شد. یافته ها: میانگین نمره کیفیت آموزش مجازی ۷۹/۱۷±۹/۶۱ و همچنین حداقل و حداکثر نمره به ترتیب برابر با ۲۱ و ۷۹ بود. به صورت کلی ۴/۲۲ درصد از دانشجویان به کیفیت آموزش نمره نامطلوب، ۲/۵۱ درصد نمره نسبتا مطلوب و ۴/۲۶ درصد نمره مطلوب دادند. بعلاوه متغیرهای سال ورود دانشجویان، مقطع تحصیلی، وضعیت اشتغال، دانشکده و سن دارای ارتباط معنی دار با نمره کیفیت آموزش مجازی بودند(۰۵/۰P-Value<). نتایج آزمون تحلیل عاملی تاییدی وجود رابطه مستقیمی بین نمرات حیطه ها را نشان داد. بر این اساس، ضریب همبستگی بین حیطه محتوای آموزشی و ارزیابی برابر با ۹۶/۰، ضریب همبستگی بین حیطه محتوای آموزشی و تعامل استاد با دانشجو برابر با ۸۷/۰ و ضریب همبستگی بین حیطه ارزیابی و تعامل بین استاد با دانشجو برابر با ۹۱/۰ بود. نتیجه گیری: میانگین هر یک از مولفه‎ های کیفیت آموزش مجازی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سطح نسبتا مطلوب قرار داشته است. بالاترین میانگین مربوط به مولفه محتوای آموزشی و کمترین میانگین مربوط به مولفه تعامل استاد با دانشجو بوده است. مقدمه: به دلیل اهمیت فرآیند یاددهی و یادگیری در فضای مجازی و لزوم اثربخشی آن و ارتقای کیفیت آموزش، مطالعه حاضر در سال ۱۴۰۰ انجام شد تا کیفیت آموزش مجازی کووید- ۱۹ از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران مورد بررسی قرار گیرد. روش ها: این مطالعه توصیفی- تحلیلی- مقطعی در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بر روی ۲۰۵ دانشجوی در قالب آموزش مجازی گذرانده بودند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای محقق ساخته حاوی۲۰ سوال بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای Amos و SPSS استفاده شد. یافته ها: میانگین نمره کیفیت آموزش مجازی ۷۹/۱۷±۹/۶۱ و همچنین حداقل و حداکثر نمره به ترتیب برابر با ۲۱ و ۷۹ بود. به صورت کلی ۴/۲۲ درصد از دانشجویان به کیفیت آموزش نمره نامطلوب، ۲/۵۱ درصد نمره نسبتا مطلوب و ۴/۲۶ درصد نمره مطلوب دادند. بعلاوه متغیرهای سال ورود دانشجویان، مقطع تحصیلی، وضعیت اشتغال، دانشکده و سن دارای ارتباط معنی دار با نمره کیفیت آموزش مجازی بودند(۰۵/۰P-Value<). نتایج آزمون تحلیل عاملی تاییدی وجود رابطه مستقیمی بین نمرات حیطه ها را نشان داد. بر این اساس، ضریب همبستگی بین حیطه محتوای آموزشی و ارزیابی برابر با ۹۶/۰، ضریب همبستگی بین حیطه محتوای آموزشی و تعامل استاد با دانشجو برابر با ۸۷/۰ و ضریب همبستگی بین حیطه ارزیابی و تعامل بین استاد با دانشجو برابر با ۹۱/۰ بود. نتیجه گیری: میانگین هر یک از مولفه‎ های کیفیت آموزش مجازی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سطح نسبتا مطلوب قرار داشته است. بالاترین میانگین مربوط به مولفه محتوای آموزشی و کمترین میانگین مربوط به مولفه تعامل استاد با دانشجو بوده است.

Authors

سمانه دهقان

Department of Environmental Health Engineering, Faculty of Public Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

مهدی فلاح

Department of Biostatistics, Faculty of Public Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

ابوالفضل حسین نتاج

Department of Environmental Health Engineering, Student Research Committee, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

نرجس یعقوبی

Department of Environmental Health Engineering, Student Research Committee, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

نسیم قهرانی

Education Development Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Mazandaran, Sari, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :