بررسی ارتباط سن مادر و فصل با بروز پره اکلامپسی در بیماران بستری در بخش زنان بیمارستان امام رضا (ع) در طی ۳ سال (۸۳-۱۳۸۰)

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 97

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJOGI-19-8_001

تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402

Abstract:

مقدمه: پره اکلامپسی یکی از بیماری های شایع دوران بارداری است و اتیولوژی های مختلفی از جمله تغییرات فصلی، طول مدت شبانه روز و تغییرات دمایی برای آن عنوان شده است تا در صورت وجود ارتباط، اقدامات پیشگیرانه در فصول مربوطه پیشنهاد شود، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر سن و فصل بر روی بروز پره اکلامپسی انجام شد. روش کار: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی ۲۶۴ نفر از بیماران مبتلا به پره اکلامپسی که طی سال های ۸۳-۱۳۸۰ در بخش زنان بیمارستان امام رضا (ع) مشهد بستری شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین ۱۰۸۲۹ زایمان بدون عارضهای که در مدت این سه سال انجام شده بود، به عنوان شاهد در نظر گرفته شدند. سن هر بیمار و فصل بروز بیماری در هر گروه ثبت شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۵) و آزمون های آماری کای دو، همبستگی پیرسون و واریانس یک طرفه انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: در این مطالعه شیوع پره اکلامپسی ۳۷/۲% بود. بروز پره اکلامپسی در مادران کمتر از ۱۵ سال ۵/۱۲%، در سن بالای ۳۵ سال ۶۵/۴% و در مادران بین ۳۵-۱۵ سال، ۲۲/۲% بود. بین شیوع پره اکلامپسی در دو انتهای سن باروری با گروه ۱۵ تا ۳۵ سال اختلاف معنی داری وجود داشت (۰۰۰۰/۰=p). بیشترین شیوع پره اکلامپسی در اسفند ماه (۵۵/۳%) و کمترین شیوع در تیر ماه (۴۴/۱%) بود. شیوع پره اکلامپسی در فصل زمستان بیشترین (۲۵/۳%) و در فصل تابستان کمترین (۶۴/۱%) میزان را داشت. تفاوت معنی داری بین شیوع پره اکلامپسی در فصل زمستان و تابستان وجود داشت (۰۰۰/۰=p). نتیجه گیری: شیوع پره اکلامپسی در دو انتهای سن باروری بیشتر است. همچنین شیوع پره اکلامپسی در فصول سرد سال بیشتر و در فصول گرم سال کمتر می باشد.

Authors

مرضیه لطفعلی زاده

دانشیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

معصومه خوش سیما

رزیدنت گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Hallak M. Hypertension in pregnancy. In: James DK, editor. High ...
  • Norman F, Jenneth J, Leven MD. Common complications of pregnancy. ...
  • Zhang J, Zeister J, Hatch MC, Berkowitz G. Epidemiology of ...
  • Magnus P, Eskild A. Seasonal variation in the occurrence of ...
  • Tan GW, Salmon YM. Meteorological factors and pre-eclampsia. Singapore Med ...
  • Wacker J, Schulz M, Frühauf J, Chiwora FM, Solomayer E, ...
  • Makhseed M, Musin VM, Ahmed MA, Monem RA. Influence of ...
  • Ros HS, Cnattingius S, Lipowrth L. Comparison of risk factor ...
  • Levine RJ, Hauth JC, Curet LB, Sibai BM, Catalano PM, ...
  • نمایش کامل مراجع