بررسی اثر بخشی ماساژ بر روی درد زایمان و مدت لیبر: مرور سیستماتیک
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 144
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-18-158_003
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402
Abstract:
مقدمه: ماساژ به عنوان یکی از روش های غیردارویی تسکین درد مطرح می باشد، ولی اثربخشی ماساژ در مداخلات مامایی مشخص نیست. مطالعه مرور سیستماتیک حاضر با هدف بررسی اثربخشی ماساژ در کاهش درد زایمان و مدت لیبر بر اساس مرور نظام مند مطالعات کارآزمایی بالینی انجام شد. روش کار: در این مطالعه مرور سیستماتیک تمام مطالعات کارآزمایی و پایلوت منتشر شده در دنیا به زبان فارسی و انگلیسی و تمام مقالات منتشر شده از سال ۱۹۹۰ تا ۱۵ ژوئن ۲۰۱۵ مورد بررسی قرار گرفتند. در جستجوی مقالات از منابع اطلاعاتی PubMed، Cochrane، Google scholar، Scopus، Iran Medex، Sid، Sciencedirect استفاده شد. کلید واژه های مورد استفاده شامل ماساژ و درد زایمان، ماساژ و بارداری، لمس و درد زایمان، طب مکمل و درد زایمان بود. برای استخراج داده ها دو پژوهشگر به طور همزمان جستجوی مقالات را انجام دادند. جهت افزایش اعتبار و پایایی مطالعه، دو نفر کیفیت مقالات را به طور جداگانه مورد ارزیابی قرار دادند و جهت ارزیابی مقالات از معیار جداد استفاده شد. یافته ها: در این مطالعه ۱۸ کارآزمایی بالینی بررسی شدند. بعد از بررسی ۷ مطالعه براساس معیار جداد نمره ۳ و بیشتر گرفتند و بقیه از مطالعه خارج شدند. در این مطالعه شدت درد در گروه مداخله کمتر از گروه کنترل بود و در دو مطالعه نیز مدت لیبر کمتر از گروه کنترل بود. نتیجه گیری: این مطالعه شواهد قابل اعتباری را برای ماساژ در کاهش درد زایمان نشان داد. بنابراین جهت کاهش درد زایمان در لیبر می توان از ماساژ استفاده کرد، ولی برای استفاده از این روش به منظور کاهش مدت لیبر مطالعات به تعداد کافی و با کیفیت بالا وجود نداشت و مطالعات انجام شده از نظر تورش در حد متوسط و بالایی قرار داشت. بنابراین ماساژ برای استفاده در بالین جهت کاهش مدت لیبر در این زمینه توصیه نمی شود.
Keywords:
Authors
ژیلا گنجی
دانشجوی دکترای بهداشت باروری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران.
زهرا جعفری
دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تهران، ایران.
افسانه کرامت
دانشیار گروه بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :