بررسی تاثیر گیاهان دارویی در درمان گرگرفتگی دوران یائسگی به روش مرور سیستماتیک و متاآنالیز (مطالعات کارآزمایی بالینی) در ایران
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 146
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-17-109_003
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402
Abstract:
مقدمه: شایع ترین عارضه دوران یائسگی گرگرفتگی می باشد. امروزه استفاده از داروهای گیاهی در درمان عوارض یائسگی از جمله گرگرفتگی مورد توجه قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر گیاهان دارویی مورد استفاده در درمان گرگرفتگی انجام شد. روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مرور سیستماتیک و فرا تحلیل است. اطلاعات در مورد تاثیر داروهای گیاهی بر گرگرفتگی دوران یائسگی از پایگاه های اطلاعاتی Google scholar، IranMedex، Magiran، MedLib، PubMed، SID و IranDoc جستجو شد. در نهایت ۱۶ مقاله در فاصله سال های ۱۳۷۹تا ۱۳۹۱ در ایران انتخاب شد. داده ها با نرم افزارSTATA (نسخه ۱۲/۲) و با استفاده از روش متاآنالیز، مدل اثرات تصادفی با هم ترکیب شدند. یافته ها: از بین ۱۶ مقاله، ۱۵ مطالعه کاهش تعداد گرگرفتگی را مورد بررسی قرار داده بودند. در گروه گیاهان دارویی میانگین کاهش تعداد گرگرفتگی، /۰۸۵- (فاصله اطمینان ۹۵%: از ۱/۸۳- تا ۰/۱۲) کمتر از گروه شاهد بود که این میزان کاهش از نظر آماری معنی دار بود (۰/۰۵>p). شدت گرگرفتگی ها نیز کاهش چشمگیری داشته است؛ به گونه ای که شدت گرگرفتگی شدید ۰/۸۱- (فاصله اطمینان ۹۵%: از ۱/۸۶- تا ۰/۲۳)( ۰/۱۲۶=p)و گرگرفتگی متوسط ۰/۸۵- (فاصله اطمینان ۹۵%: از ۱/۸۳- تا ۰/۱۲) کمتر از گروه شاهد بود که از نظر آماری معنی دار بود (۰/۰۸۷=p). نتیجه گیری: گیاهان دارویی حاوی فیتواستروژن ها، تاثیر بسیار خوبی بر کاهش تعداد دفعات و شدت گرگرفتگی زنان یائسه دارند و انتخاب مناسبی برای درمان گرگرفتگی زنان یائسه، به جای هورمون درمانی جایگزینی می باشند.
Keywords:
Authors
لطیفه حیدری
دانشجوی کارشناسی مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران.
زینب سهرابی
مربی گروه مامایی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران.
فاطمه سایه میری
کارشناس ارشد بیوشیمی، مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران.
کورش سایه میری
استادیار گروه آمار زیستی، مرکز تحقیقات پیشگیری از آسیب های روانی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :