بررسی پراکنش الگوهای پربارش و کم بارش شمال غرب کشور
Publish Year: 1395
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 88
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JIRCSA-4-4_002
Index date: 19 August 2023
بررسی پراکنش الگوهای پربارش و کم بارش شمال غرب کشور abstract
بارش از سرکشترین فراسنج های اقلیمی است. در مطالعات بارش تغییر و تغییرپذیری از اهمیت شایان توجهی برخوردار است، و میتواند نقش مهمی در پیشبینیهای اقلیمی داشته باشد. بدین منظور، در پژوهش حاضر برای بررسی الگوهای پربارش و کم بارش منطقه، ابتدا اقدام به تشکیل پایگاه داده از بارش در منطقه شمالغرب کشور شده است. سپس یک دوره آماری ۳۰ ساله، در بازه زمانی ماهانه از ۱۹۸۴ تا ۲۰۱۴ میلادی را مبنای مطالعه حاضر قرار داده و یاخته ای به ابعاد ۱۰×۱۰ کیلومتر بر منطقه مورد مطالعه گسترانیده شده است. به منظور دست یابی به تغییرات درون فصلی بارش در شمال غرب کشور، از روش های نوین آمار فضایی از قبیل خود همبستگی فضایی موران جهانی و لکه های داغ با استفاده از امکانات محیط ArcGIS بهره برده شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که پراکنش فضایی بارش در شمال غرب ایران دارای الگوی خوشه ای بالا می باشد. در این بین بر اساس شاخص موران جهانی و لکه داغ، الگوهای بارشی در شمال غرب و شمال شرق، غرب و جنوب غرب منطقه دارای الگوی خود همبستگی فضایی مثبت (الگوی پربارش) و بخش های شمال شرق، شمال غرب و جنوب غرب منطقه دارای خود همبستگی فضایی منفی (الگوی کمبارش) بوده است. طی دوره مطالعه بخش اعظمی از منطقه در بیشتر موارد تقریبا بیش از نیمی از کل مساحت منطقه مورد بررسی فاقد الگوی معنا داری یا خود همبستگی فضایی بوده است.
بررسی پراکنش الگوهای پربارش و کم بارش شمال غرب کشور Keywords:
بررسی پراکنش الگوهای پربارش و کم بارش شمال غرب کشور authors
مهدی اسدی
Hakim Sabzevari University
مختار کرمی
Hakim Sabzevari University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :