ارزیابی الگوهای بارشی استان خراسان رضوی با استفاده از روش های نوین آمار فضایی
Publish Year: 1393
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 102
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JIRCSA-2-3_007
Index date: 19 August 2023
ارزیابی الگوهای بارشی استان خراسان رضوی با استفاده از روش های نوین آمار فضایی abstract
بارش متغیرترین عنصر اقلیمی است. این تغییرات هم در بعد مکان و هم در بعد زمان در قالب اقلیم منطقه رخ می دهد. هدف از این مطالعه ارزیابی خودهمبستگی فضایی بارش استان خراسان رضوی می باشد. بدین منظور از داده های بارش ۱۲ ایستگاه هم دید استان خراسان رضوی استفاده شده است. به منظور دست یابی به تغییرات بارش استان خراسان رضوی از روش های آمار فضایی مانند خودهمبستگی فضایی شاخص موران جهانی، تحلیل خوشه و نا خوشه (Clusters/Outliers) و لکه داغ (Hot Spot) با استفاده از امکانات برنامه نویسی در محیط MATLAB وARC GIS بهره گرفته شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که بارش در استان خراسان رضوی دارای الگوی خوشه ای بالا می باشد. بر اساس شاخص موران محلی و لکه داغ، بارش در بخش های مرکزی، شمال غرب و شمال استان دارای الگوی خودهمبستگی فضایی مثبت (خوشه های بارش با ارزش بالا) این گروه از الگوی های بارشی مجموعا در سطوح اطمینان ۳ گانه ۹۰، ۹۵ و ۹۹ درصد، مساحتی معادل ۲۵ درصد از مناطق استان را تشکیل داده اند. نواحی جنوبی دارای خودهمبستگی فضایی منفی (خوشه های بارش با ارزش پایین) مجموعا مساحتی معادل ۱۸ درصد از کل استان بوده است. در سایر مناطق استان که شامل ۵۷ درصد می باشد بارش هیچ گونه الگوی معنی داری را نشان نداده است که مبیین بی نظمی مکانی بارش در سطح استان خراسان رضوی می باشد. مطالعه حاضر نشان داده است که عوامل محلی (ارتفاعات) مهمترین عامل توزیع پراکندگی الگوهای بارشی استان خراسان رضوی می باشد.
ارزیابی الگوهای بارشی استان خراسان رضوی با استفاده از روش های نوین آمار فضایی Keywords:
ارزیابی الگوهای بارشی استان خراسان رضوی با استفاده از روش های نوین آمار فضایی authors
مختار کرمی
دانشگاه حکیم سبزواری
عباسعلی داداشی
دانشگاه حکیم سبزواری
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :