بررسی ارتباط شایستگی بالینی با شجاعت اخلاقی پرستاران بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران:یک مطالعه توصیفی- مقطعی چند مرکزه
Publish place: Journal of Critical Care Nursing، Vol: 15، Issue: 4
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 202
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCCNUR-15-4_002
تاریخ نمایه سازی: 29 مرداد 1402
Abstract:
زمینه و هدف: یکی از نیازهای آموزش پرستاری، ارتقاء مهارت های شجاعت اخلاقی پرستاران جهت ارائه مراقبت های پرستاری مبتنی استانداردهای حرفه ای و تضمین مراقبت بالینی شایسته است. لذا، این مطالعه با هدف بررسی همبستگی شایستگی بالینی با شجاعت اخلاقی پرستاران شاغل در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۹۹ انجام شد.
روش ها: این مطالعه توصیفی مقطعی چند مرکزه بروی ۳۵۰ پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های شهر تهران که به روش سهمیه ای انتخاب شدند، انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات مطالعه شامل پرسشنامه جمیعت شناختی، شایستگی بالینی پرستاران بخش مراقبت های ویژه و شجاعت اخلاقی سکرکا و همکاران بود.
یافته ها: میانگین نمره کل شجاعت اخلاقی و شایستگی بالینی در پرستاران بخش مراقبت های ویژه بترتیب ۱۲/۲۲±۷۴/۲۴ و ۲۳/۳۷±۱۵۵/۱۰ بود. بین شجاعت اخلاقی و شایستگی بالینی پرستاران ارتباط مستقیم و معنی دار قوی ای وجود دارد (۰/۸۱=r و ۰/۰۰۱=p). شایستگی بالینی در پرستاران با سابقه کاری بیشتر، مسن تر، شاغل در شیفت صبح و با وضعیت استخدامی رسمی و پیمانی به طور معناداری بالاتر از سایر پرستاران بود (۰/۰۰۱>p). همچنین، شجاعت اخلاقی در پرستاران مرد، متاهل، با سابقه کاری بیشتر، مسن تر، شاغل در شیفت صبح و روز و با وضعیت استخدامی رسمی و پیمانی به طور معناداری بالاتر از سایر پرستاران بود (۰/۰۰۱>p).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر با افزایش شایستگی بالینی پرستاران، شجاعت اخلاقی آنها افزایش می یابد. لذا لزوم توجه هر چه بیشتر مسئولان را در این زمینه می طلبد.
Keywords:
Ethical Courage , Clinical Competence , Nurse , Intensive Care Unit , شجاعت اخلاق , شایستگی بالینی , پرستار , بخش های مراقبت های ویژه
Authors
مریم منتظری
Department of Nursing, University of Rehabilitation Sciences and Social Health, Tehran, Iran
ابولفضل رهگوی
Department of Nursing, University of Rehabilitation Sciences and Social Health, Tehran, Iran
مسعود فلاحی
Department of Nursing, University of Rehabilitation Sciences and Social Health, Tehran, Iran
محسن واحدی
Department of Biostatistics, University of Rehabilitation Sciences and Social Health, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :