سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نقش سیاست های کاربری زمین بر بازآفرینی بافت های فرسوده محله ای با رویکرد توسعه پایدار شهری (پژوهش موردی: منطقه ۱۲ شهر تهران)

Publish Year: 1401
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 206

This Paper With 35 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GISLS05_023

Index date: 23 August 2023

نقش سیاست های کاربری زمین بر بازآفرینی بافت های فرسوده محله ای با رویکرد توسعه پایدار شهری (پژوهش موردی: منطقه ۱۲ شهر تهران) abstract

کاربری و توسعه زمین نقش اساسی در ساخت جوامع آینده پایدار دارد. بر این اساس حکومت های محلی با به کارگیری مجموعه ای از ابزارهای سیاست کاربری زمین در راستای پیشبرد اهداف سیاستی انتخابی خود می-توانند زمینه بازآفرینی پایدار را در بافت های ناکارآمد و فرسوده شهری فراهم کنند. در این راستا پژوهش حاضر با هدف نقش سیاست های کاربری زمین بر بازآفرینی بافت های فرسوده محله ای با رویکرد توسعه پایدار شهری تدوین شده است. نوع پژوهش توصیفی- تحلیلی از نوع همبستگی و از شاخه تحلیل محسوب می شود. روش تحقیق از جهت نوع استراتژی طرح تحقیق، پس رویدادی است. جامعه آماری جمعیت ساکن منطقه ۱۲ شهر تهران (۲۴۱۴۷۵ نفر) بر اساس آمار سال ۱۳۹۵ است و حجم نمونه در سطح ۹۵ درصد اطمینان با فرمول کوکران برابر با ۴۰۰ نفر مشخص شد. متغیرهای پژوهش شامل سیاست های کاربری زمین به عنوان متغیر مستقل و بازآفرینی بافت های فرسوده محله ای به عنوان متغیر وابسته تعریف عملیاتی شده است. برای تجزیه وتحلیل داده های پژوهش در بخش توصیفی (شاخص های تمایل به مرکز مانند میانگین و توضیح های فراوانی مطلق و نسبی و شاخص های پراکندگی چون انحراف معیار و ضریب پراکندگی) استفاده شده است. برای تحلیل آزمون مدل نظری از نرم افزار مدل سازی معادلات ساختاری AMOS۲۶ استفاده گردیده است. نتایج نشان داد که وضعیت میانگین متغیر سیاست های کاربری زمین و بافت های فرسوده محله ای در منطقه ۱۲ شهر تهران در بین دامنه ۵۱/۲ تا ۵/۳ یعنی نیمه پایدار قرار دارند. نتایج پژوهش در بخش مدل سازی معادلات ساختار بیانگر این است که تاثیر سیاست های کاربری های زمین بر بازآفرینی بافت های فرسوده محله ای در منطقه ۱۲ شهر تهران با ضریب مسیر (۰۷۱/۰) و ضریب معناداری (۳۰۳/۳) و سطح معناداری (۰۰۰/۰ ) تائید می گردد و بنابراین این تاثیرگذاری مستقیم و معنادار است.

نقش سیاست های کاربری زمین بر بازآفرینی بافت های فرسوده محله ای با رویکرد توسعه پایدار شهری (پژوهش موردی: منطقه ۱۲ شهر تهران) Keywords:

سیاست های کاربری زمین , بازآفرینی پایدار شهری , بافت های فرسوده , محله , توسعه پایدار شهری , منطقه ۱۲ شهر تهران

نقش سیاست های کاربری زمین بر بازآفرینی بافت های فرسوده محله ای با رویکرد توسعه پایدار شهری (پژوهش موردی: منطقه ۱۲ شهر تهران) authors

اسماعیل احمدی

دانشجو دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری

ملیحه ذاکریان

دانشیار رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری،دانشگاه آزاد اسلامی،میبد،یزد،ایران

فاطمه السادات مدرسی

دانشجو دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری

محمد عسکری

دانشجو دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری

مقاله فارسی "نقش سیاست های کاربری زمین بر بازآفرینی بافت های فرسوده محله ای با رویکرد توسعه پایدار شهری (پژوهش موردی: منطقه ۱۲ شهر تهران)" توسط اسماعیل احمدی، دانشجو دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری؛ ملیحه ذاکریان، دانشیار رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری،دانشگاه آزاد اسلامی،میبد،یزد،ایران؛ فاطمه السادات مدرسی، دانشجو دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری؛ محمد عسکری، دانشجو دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری نوشته شده و در سال 1401 پس از تایید کمیته علمی پنجمین همایش ملی و دومین همایش بین المللی کاربرد مدلهای پیشرفته تحلیل فضائی سنجش از دور و GIS در آمایش سرزمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سیاست های کاربری زمین، بازآفرینی پایدار شهری، بافت های فرسوده، محله، توسعه پایدار شهری، منطقه ۱۲ شهر تهران هستند. این مقاله در تاریخ 1 شهریور 1402 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 206 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کاربری و توسعه زمین نقش اساسی در ساخت جوامع آینده پایدار دارد. بر این اساس حکومت های محلی با به کارگیری مجموعه ای از ابزارهای سیاست کاربری زمین در راستای پیشبرد اهداف سیاستی انتخابی خود می-توانند زمینه بازآفرینی پایدار را در بافت های ناکارآمد و فرسوده شهری فراهم کنند. در این راستا پژوهش حاضر با هدف نقش سیاست های کاربری ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نقش سیاست های کاربری زمین بر بازآفرینی بافت های فرسوده محله ای با رویکرد توسعه پایدار شهری (پژوهش موردی: منطقه ۱۲ شهر تهران) با 35 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.