سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی آسیب پذیری زیست محیطی گردشگری سواحل بندر انزلی با استفاده از مدل SWOT

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,789

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NGTC01_162

Index date: 11 December 2012

ارزیابی آسیب پذیری زیست محیطی گردشگری سواحل بندر انزلی با استفاده از مدل SWOT abstract

تا چند دهه قبل، گردشگری به عنوان فعالیتی مثبت و به دور از هر گونه آلودگی زیست محیطی مطرح بود و به پیامدهای مثبت آن بویژه افزایش درآمد و ایجاد اشتغال تأکید میشد. از سه دهه قبل آثار منفی گردشگری نمایان شد. از مهم ترین آثار منفی آن، مربوط به بخش اجتماعی و زیست محیطی است. این امر دغدغه خاطر محققان محیط زیست را فراهم کرده است. دولتها و کشورها می تانند با بررسی و تعین حساسیت زیست محیطی مناطق مختلف در ارتباط با گردشگری و تدوین قوانین و مقرارت مناسب در جهت حفظ محیط زیست، به توسعه پایدار و افزایش گردشگری بپردازند. در تحقیق حاضر سعی شده است با استفاده از مدل swot و بررسی عوامل درونی و بیرونی، میزان حساسیت ناحیه مورد نظر شناسایی گردد. نتایج به دست آمده در این بررسی نشان می دهد که در سواحل مورد نظر نقاط قوت نسبتاً خوبی وجود دارد که می توانند باعث حفظ محیط زیست و به طبع باعث افزایش گردشگر شوند. اما از نظر نقاط ضعف نیز وجود برخی عوامل منفی تأثیر گذار باعث آسیب رساندن به محیط ساحلی می شود که در صورت استمرار و عدم توجه به این نقاط ضعف، باعث زیان های جبران ناپذیر به محیط زیست ناحیه می شود. از نظر نقاط فرصت نیز با توجه به عوامل یاد شده و مدیریت اجرایی قوی می توان شرایط مانسبی را برای جذب گردشگر فراهم نمود به نحوی که شرایط زیستی منطقه به بهترین نحو حفظ شود و به توسعه پایدار منجر گردد. تهدیدهای موجود در منطقه را نیز می توان با شناسایی و سامان دهی به سمت و سوی مناسب سوق داد. در پایان با توجه به امتیازات داده شده می توان راهکارهای اساسی را برای حفظ محیط زیست، افزایش گردشگر و توسعه پایدار ارائه نمود.

ارزیابی آسیب پذیری زیست محیطی گردشگری سواحل بندر انزلی با استفاده از مدل SWOT Keywords:

ارزیابی آسیب پذیری زیست محیطی گردشگری سواحل بندر انزلی با استفاده از مدل SWOT authors

بهمن رمضانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، دانشیار گروه جغرافیا، رشت ، ایران

رقیه رجبی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم، دبیر آموزش و پرورش شهرستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ازکیا، مصطفی و غفاری، غلام رضا 1384، جامعه شناسی توسعه، ...
دانه کار، ا، وارسته مرادی، م و سید ابراهیم هاشمی ...
دانه کار، ا و هنریک مجنونیان _ 1383، معیار های ...
دانه کار، ا، مشایخی، ز و راضیه مصدقی _ 1388، ...
طویلی، ع، 1383، تاریخ جامعه بندر انزلی گشتای ایران، ناشر ...
گلکار، کوروش، 1384، مناسب سازی تکنیک تحلیلی SWOT، نشریه علمی ...
منوری، م، 1383، راهنمای ارزیابی اثرات زیست محیطی طرحهای گردشگری ...
نعمت پورکپورچال، س، 1387، پایان نامه درجه کارشناسی ارشد جغرافیا ...
Wilson, R.F .(200 1), Doing a SWOT Analysis for Your ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی آسیب پذیری زیست محیطی گردشگری سواحل بندر انزلی با استفاده از مدل SWOT" توسط بهمن رمضانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، دانشیار گروه جغرافیا، رشت ، ایران؛ رقیه رجبی، کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم، دبیر آموزش و پرورش شهرستان نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی جغرافیا و گردشگری در هزاره سوم پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گردشگری، توسعه پایدار، مدل swot، محیط زیست، انزلی هستند. این مقاله در تاریخ 21 آذر 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2789 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تا چند دهه قبل، گردشگری به عنوان فعالیتی مثبت و به دور از هر گونه آلودگی زیست محیطی مطرح بود و به پیامدهای مثبت آن بویژه افزایش درآمد و ایجاد اشتغال تأکید میشد. از سه دهه قبل آثار منفی گردشگری نمایان شد. از مهم ترین آثار منفی آن، مربوط به بخش اجتماعی و زیست محیطی است. این امر دغدغه خاطر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی آسیب پذیری زیست محیطی گردشگری سواحل بندر انزلی با استفاده از مدل SWOT با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.