بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر نظریه خودتنظیمی بر کاهش اضطراب دانش آموزان دختر دبیرستانی
Publish place: Journal of Fundamentals of Mental Health، Vol: 21، Issue: 3
Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 127
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JFMH-21-3_003
Index date: 27 August 2023
بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر نظریه خودتنظیمی بر کاهش اضطراب دانش آموزان دختر دبیرستانی abstract
مقدمه: اختلالات روانی مشکلات زیادی را در جوامع امروزی بخصوص در گروه سنی مدرسه ایجاد کردهاست. متاسفانه در اکثر نقاط جهان سلامت روان به اندازه سلامت جسمانی مورد توجه قرار نمیگیرد. بنابراین، این پژوهش با هدف بالا بردن سطح آگاهی دانشآموزان در ارتباط با کاهش اضطراب آنها و بهبود سلامت روان با استفاده از مدل خودتنظیمی انجام شدهاست.روش کار: در این کارآزمایی بالینی ۱۰۳ نفر از دانشآموزان دختر مقطع دهم (۴۷نفر گروه کنترل و۵۶نفر گروه مداخله) انتخاب شدند. پرسشنامههای سلامت روان (GHQ-۲۸)، اضطراب بک و راهبردهای آموزشی خودتنظیمی ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش بودند. در نهایت دادههای مربوط به پیشآزمون، بلافاصله و سه ماه پس از آزمون وارد نرمافزار SPSS-۲۴ شد وتحلیل دادهها انجامگرفت.یافته ها: میانگین و انحراف معیار نمرات اضطراب و سلامت روان در قبل، بلافاصله و سهماه پس از مداخله در دو گروه از لحاظ آماری معنادار بود(p-value=۰.۰۵). تنها همبستگی با متغیر اضطراب، جزء انگیزشی با ضریب۲۹/۰- ، همچنین همبستگی مثبت موجود با متغیر سلامت روان، متغیر اضطراب با ضریب ۵/۰ و همبستگی منفی را متغیر انگیزشی با ضریب ۲۱/۰- داشته است.نتیجه گیری: باتوجه به یافتههای بدست آمده، آموزش میتواند بر بهبود سلامت روان و کاهش اضطراب دانشآموزان دختر تاثیرگذار باشد. در نتیجه یادگیری خودتنظیمی میتواند برای عملکرد تحصیلی و سلامت روان دانشآموزان مفید باشد.
بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر نظریه خودتنظیمی بر کاهش اضطراب دانش آموزان دختر دبیرستانی Keywords:
بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر نظریه خودتنظیمی بر کاهش اضطراب دانش آموزان دختر دبیرستانی authors
بهاره عبدالمالکی
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
نوشین پیمان
دانشیار گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :