طراحی کنترل کننده تکمیلی میراساز در سیستم های VSC HVDC برای بهبود تبدیل انرژی توربین های بادی و پایداری سیستم قدرت با استفاده از الگوریتم پیشنهادی ژنتیک- خفاش

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 182

This Paper With 25 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_KARFN-19-1_017

تاریخ نمایه سازی: 5 شهریور 1402

Abstract:

اتصال توربین های بادی به شبکه های قدرت بدون تاثیرگذاری منفی بر پایداری سیستم، یکی از مهم ترین معضلات آتی گسترش نفوذ مزارع بادی در سیستم های قدرت محسوب می شود. در این مقاله با هدف بهبود پایداری شبکه قدرت، میراسازی نوسانات ناشی از مودهای کششی و افزایش بازدهی تبدیل انرژی در توربین های بادی استراتژی کنترلی جدیدی برای حلقه کنترل توان اکتیو توربین بادی و همچنین سیستم های انتقال جریان مستقیم ولتاژ بالا پیشنهاد می گردد. ابتدا نشان داده می شود که منحنی غیرخطی سرعت- توان توربین بادی بر ضریب میرایی مودهای کششی و در نتیجه آن بر بازدهی تبدیل انرژی و پایداری توربین بادی موثر است. بر همین اساس استفاده از پایدارساز توربین بادی در حلقه کنترل توان توربین بادی پیشنهاد می گردد. از آنجا که نیروگاه بادی بر سیلان مولفه های توان اکتیو- راکتیو موثر است؛ از این رو برای بهبود پروفیل ولتاژ و پایداری دینامیکی شبکه قدرت، استفاده از کنترل کننده های تکمیلی پایدارساز در مبدل یک سوکننده سیستم VSC HVDC پیشنهاد می گردد. در استراتژی کنترلی پیشنهادی، از کنترل کننده های PID مرتبه کسری استفاده خواهد شد که ضرایب آنها با استفاده از الگوریتم پیشنهادی ژنتیک- خفاش تنظیم می شوند. در این الگوریتم به دلیل اجتناب از هم گرایی سریع خفاش ها به اکسترمم های محلی و توسعه بهینه فضای جست وجو، از دو عملگر جهش دینامیکی مبتنی بر احتمالات و ترکیب الگوریتم ژنتیک استفاده خواهد شد. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که تحت استراتژی کنترلی پیشنهادی پایداری سیستم و پروفیل ولتاژ در شبکه به طور قابل توجهی بهبود می یابند.

Keywords:

پایداری سیستم قدرت سیستم VSC HVDC کنترل کننده میراساز PID مرتبه کسری الگوریتم ژنتیک , خفاش توربین های بادی مودهای کششی

Authors

ناصر طاهری

عضو هیئت علمی، گروه مهندسی برق، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران.

احسان اکبری

عضو هیئت علمی، گروه مهندسی برق، دانشگاه علوم و فنون مازندران، بابل، ایران.

نعمت اله عسکری

عضو هیئت علمی، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران.

وزیر احمد تاجیک

گروه کامپیوتر و فناوری اطلاعات، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران.

حامد اروجلو

عضو هیئت علمی، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران.

محمدعلی کاظمی

عضو هیئت علمی، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران.

قربان قاسمی

استادیار، گروه ریاضی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :