بررسی مقدماتی گلدهی گیاه بومی و پیازی دانه برفی (Leocojum aestivum) در خارج از رویشگاه طبیعی در ایران

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,427

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_308

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

جنس Leucojum با نام فارسی دانه برفی و نام انگلیسی Snowflake گیاهی پیازی متعلق به خانواده نرگسیان (Amaryllidaceae) بوده که سه گونه معروف آن به نام های L. aestivum ، L. Vernum و L. Autmnale می باشد. این جنس 12-10 گونه دارد که در نواحی مدیترانه پراکنده بوده و در شمال ایران تنها یک گونه به نام L. aestivum یافت می شود که محل رویش آن اراضی پست سواحل دریای کاسپین می باشد. گونه L. aestivum را می توان به صورت خارج از فصل و به عنوان گیاه گلدانی گلدار یا شاخه بریده تولید نمود. از طرف دیگر می توان این گونه را به عنوان گیاه زینتی پیازی در باغ، پارک و فضای سبز مورد استفاده قرار داد. جهت بررسی ویژگی گلدهی این گیاه بومی، پیازها در پاییز از رویشگاه طبیعی برداشت شده و به ایستگاه تحقیقات گل و گیاهان زینتی لاهیجان انتقال داده شدند و بر اساس اندازه پیرامون، پیاز ها به 11-9/5 و 9/5-7/5 و 7/5-6 و کمتر از 6 سانتی متر درجه بندی شده و برای هر تیمار تعداد 90 پیاز کشت شد . این آزمایش مقدماتی نشان داد که پیازهای با پیرامون 7/5-6 و کمتر از 6 سانتی متر قابلیت گلدهی ندارند و 72 % از پیازهای با اندازه 11-9/5 و 34% از پیازهای با اندازه 9/5-7/5 گلدهی داشتند. میانگین تعداد برگ تولید شده در پیازهای 7/5-6 با پیازهای اندازه بزرگتر مشابه بود ولی تعداد برگ تولید شده در پیازهای با پیرامون کمتر از 6 سانتی متر به طور قابل توجهی کمتر از (3/8) سایر پیازها بود.

Authors

رضا علیپور

کارشناس

سید ابراهیم حجتی

کمک کارشناس ایستگاه تحقیقات گل و گیاهان زینتی لاهیجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • وندلبو، پر. 1357. لاله ها و زنبق‌های ایران و گونه ...
  • geophytic growth, : aeع Theron, K. I. and De Hertogh, ...
  • Mori, G., Kawabata, H., Imanishi, H., and Sakanishi, _ 1 ...
  • Ziv, M. 2009. Enhanced bud regeneration and bulb formation of ...
  • نمایش کامل مراجع