نحوه ارائه خدمات ارتقای سلامت جنسی و مراقبت های بالینی به زنان با ناتوانی جسمی حرکتی: یک مرور دامنه ای

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 84

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-22-5_001

تاریخ نمایه سازی: 11 شهریور 1402

Abstract:

مقدمه: زنان با ناتوانی جسمی حرکتی در دریافت خدمات ارتقای سلامت جنسی با نیازهای برآورده نشده زیادی مواجه هستند . ناتوانی جسمی حرکتی این زنان ممکن است در بروندادهای مراقبتی از آنها تاثیر بگذارد. این مطالعه با هدف شناسایی نحوه ارائه خدمات ارتقای سلامت جنسی و مراقبت های بالینی به زنان با ناتوانی جسمی حرکتی انجام شد. مواد و روش کار: این مرور دامنه ای  با رویکرد ۵ مرحله ای  Arkseyو O’Malleyطراحی و اجرا گردید. ۱۱ پایگاه دادهPubMed, Scopus, Web of science, Science Direct, G-I-N, NICE, AHRQ, WHO, UNFPA  Sid, Magiran, برای بررسی مقالات و راهنماهای بالینی انگلیسی و فارسی مطابق با معیارهای ورود مطالعه از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۲۲ جستجو شدند. یافته ها: از ۲۳ مقاله و راهنمای بالینی، ۵ راهنمای بالینی مرتبط با ارائه خدمات سلامت جنسی به زنان با ناتوانی شناسایی و بررسی شدند. با رویکرد یکپارچه سازی خدمات سلامت جنسی و با استفاده از  سنتزنقلی به روش پوپای و همکاران ، ۴ مضمون اصلی برای ارائه خدمات ، شناسایی و طبقه بندی شدند: ۱) خدمات تنظیم خانواده با توجه به شدت ناتوانی و پیشگیری از بارداری ناخواسته ۲) تشخیص و درمان عفونتهای تناسلی و بیماریهای منتقله از راه جنسی و ایدز ۳) پیشگیری و تشخیص به موقع خشونت مبتنی بر جنسیت ۴) مشاوره در زمینه مشکلات جنسی نتیجه گیری: در راهنماهای بالینی منتخب مطالعه، خدمات سلامت جنسی به زنان با ناتوانی متناسب با نیازهای آنها در قالب بسته های خدمتی مشاوره ای و پیشگیری و درمانی ارائه شد. اما نحوه ارائه خدمات با کیفیت مورد توجه قرار نگرفته بود. لذا، به دلیل اهمیت شیوه برخورد بالینی در مشاوره های جنسی زنان با ناتوانی جسمی حرکتی ، نیاز به یکپارچه سازی  راهنماهای بالینی موجود در دنیا در زمینه ارائه خدمات سلامت جنسی به آنها، توسعه مدل های مشاوره ای ارتقای سلامت جنسی  و ارزیابی اثربخشی آن ضروری به نظر می رسد.

Authors

پیمانه نقدی دورباطی

Department of Reproductive Health and Midwifery, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

شاداب شاه علی

Department of Reproductive Health and Midwifery, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

فضل الله احمدی

Department of Nursing, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • World Health Organization: World reports on disability. Geneva: World Health ...
  • https://www.fhi۳۶۰.org/sites/default/files/media/documents/resource-disability-report.pdf [Access date: ۱۱. July. ۲۰۲۳]Horner-Johnson W, Klein KA, Campbell ...
  • Burke E, Kébé F, Flink I, et al. "A qualitative ...
  • نمایش کامل مراجع