کارکرد گفتمانی هنر عمومی در خلق فضا و تولید معنا با تکیه بر دیدگاه میشل فوکو مطالعه موردی " تجربه های هنر عمومی در ایران دهه ۱۳۸۰"
Publish place: Naghsh Maye، Vol: 1، Issue: 4
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 91
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_NAGHS-1-4_001
Index date: 23 September 2023
کارکرد گفتمانی هنر عمومی در خلق فضا و تولید معنا با تکیه بر دیدگاه میشل فوکو مطالعه موردی " تجربه های هنر عمومی در ایران دهه ۱۳۸۰" abstract
هنر عمومی در فضای عمومی، برای عموم ومتاثر از گفتمان های رایج اجتماعی و سیاسی و فرهنگی تولید می شود. سیاستگذاران فرهنگی برای دموکراتیزه کردن فرهنگ، هنرمندان را به فضای عمومی فرا خواندند تا زبان دشوار خود در فهم هنر را به مردم بیاموزند. هنر عمومی همواره در پیوند با سیاست است، در ایران نیز هنر عمومی از سوی قدرت ها با نیات سیاسی مورد استفاده قرار گرفتهاند. پژوهش حاضر براساس نظریه قدرت فوکو به رابطه میان جریانهای قدرت و گفتمانهای غالب با هنر عمومی، در دهه۱۳۸۰ پرداخته است. سوال مرکزی پژوهش به بررسی زمینه، علت و بستر شکلگیری هنر عمومی در این دهه می پردازد. روششناسی کیفی بوده و بر پایه رویکرد زمینهای (گراندد تئوری) است. نتایج به دست آمده نشان میدهد که چگونه در دهه ۱۳۸۰گفتمان اصلاحطلبی با دال مرکزی مردمگرایی، تبدیل به گفتمان مسلط سیاسی میشود. در این میان رویدادهای هنری ازجمله هنرهای عمومی دستخوش تغییر و تحولاتی شد.
کارکرد گفتمانی هنر عمومی در خلق فضا و تولید معنا با تکیه بر دیدگاه میشل فوکو مطالعه موردی " تجربه های هنر عمومی در ایران دهه ۱۳۸۰" Keywords:
کارکرد گفتمانی هنر عمومی در خلق فضا و تولید معنا با تکیه بر دیدگاه میشل فوکو مطالعه موردی " تجربه های هنر عمومی در ایران دهه ۱۳۸۰" authors
معصومه صمدی رازلیقی
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری، ایران، تهران