بررسی ترجیح طایفه ای در رفتار انتخاباتی و عوامل مرتبط با آن در شهر یاسوج در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی
Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 221
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_SOCIAL-20-1_008
Index date: 25 September 2023
بررسی ترجیح طایفه ای در رفتار انتخاباتی و عوامل مرتبط با آن در شهر یاسوج در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی abstract
مطالعات رفتار انتخاباتی قومیتی در ایران، معمولا در مکان هایی انجام شده اند که مبتنی بر قومیت های مختلف اند. پژوهش حاضر از چشم اندازی متفاوت در شهر یاسوج که دارای یک قوم غالب است انجام شده و تلاش کرده است، ترجیح طایفه ای در رفتار انتخاباتی را بررسی و رابطه آن را با هویت طایفه ای و سنت گرایی، واکاوی نماید. این پژوهش از نوع پیمایشی است. جامعه آماری، کلیه شهروندانی است که در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شرکت کرده اند که درمجموع ۴۰۶ نفربه روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار تحقیق جهت سنجش سنتگرایی و هویت طایفه ای، پرسشنامه های پژوهشگر ساخته هستند که با استفاده از اعتبار سازه، تعیین اعتبار و با استفاده از همسانی درونی به روش آلفا کرانباخ تعیین پایایی شدند. جهت سنجش ترجیح طایفه ای از انطباق پاسخ های پاسخگویان به طایفه و کاندیدای انتخابی شان، استفاده گردید و مشارکت کنندگان به دو گروه با ترجیح طایفه ای و بدون ترجیح طایفه ای دسته بندی شدند. یافته های توصیفی تحقیق نشان داد، ۶/۳۸% افراد براساس تعلقات طایفه ای رای میدهند. به علاوه، یافته های استنباطی با استفاده از رگرسیون لجستیک نشان داد، سنت گرایی و جنسیت، احتمال ترجیح طایفه ای در رفتار انتخاباتی را افزایش می دهند اما تحصیلات دانشگاهی، احتمال آن را کاهش می دهد. به علاوه، هویت طایفه ای، سن، وضع تاهل،و وضع شغلی رابطه معنا داری با ترجیح طایفه ای در رفتار انتخاباتی ندارند.
بررسی ترجیح طایفه ای در رفتار انتخاباتی و عوامل مرتبط با آن در شهر یاسوج در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی Keywords:
بررسی ترجیح طایفه ای در رفتار انتخاباتی و عوامل مرتبط با آن در شهر یاسوج در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی authors