ارزیابی بی خطری اثرات ساپونین کپسوله شده توسط نانوذرات فریتین بر موش های ماده آلوده به استرپتوکوک پنومونیه و تکامل ریه جنین ها

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 102

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVR-78-3_005

تاریخ نمایه سازی: 3 مهر 1402

Abstract:

زمینه مطالعه: استفاده از ترکیبات نانو شده موثرگیاهان در درمان بیماری های عفونی قبل از جفت گیری یا در دوران بارداری ممکن است از طریق مکانیسم های پیچیده ای بر روی بافت های مادر و جنین اثرات سمی داشته باشد.هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات سمی ساپونین کپسوله شده توسط نانوذرات فریتین (نانو ساپونین) بر فرایند تکامل ریه جنین متولد شده از مادر مبتلا به استرپتوکوک پنومونیه در مدل موشی می باشد.روش‎کار: استخراج ساپونین خام از ریشه گیاه شیرین بیان با حرارت دادن نمونه پودر شده با اتانول ۲۰ درصد و دی اتیل اتر صورت گرفت. سپس به لایه آبی، ان بوتانول و محلول کلرید سدیم ۵ درصد اضافه شد. در ابتدا موش های کوچک آزمایشگاهی به پنج گروه (۱۰ سر/گروه) شامل: گروه کنترل، پنومونی، پنومونی تیمار شده با فریتین، پنومونی تیمار شده با ساپونین، پنومونی تیمار شده با ساپونین کپسوله شده توسط نانوذرات فریتین (نانو ساپونین). سپس به دو گروه پنومونی باردار بدون درمان و پنومونی باردار تیمار شده با نانو ساپونین تقسیم شدند. در مطالعه حاضر بیان ژن های IFN-γ، HB-EGF، MBD-۲، KLF-۲ در ریه موش مادر و سطح TNF-α با کمک الایزا در ریه جنین مورد ارزیابی قرار گرفت. بافت رحم مادر و ریه جنین، با رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین و بافت کبد مادر با رنگ آمیزی تری کروماسون و پارامترهای استرس اکسیداتیو مورد بررسی قرار گرفت.نتایج: نانو ساپونین بیان ژن های IFN-γ (۰۵/۰P<) (۰۱/۰P<) MBD-۲ و (۰۵/۰P<)HB-EGF سطح پروتئین KLF-۲ و میزان TNF-αرا در ریه جنین کاهش داد. ضخامت میومتر رحم و جریان خون آندومتر، تعداد جنین های زنده و میزان بارداری موفق را افزایش داد. علاوه بر این، نانو ساپونین به طور موثر پاسخ استرس اکسیداتیو در جنین را بدون هیچ گونه اثر مخربی بر بافت کبد مادر، بهبود بخشید.نتیجه­گیری نهایی: بر اساس نتایج به دست آمده، نانو ساپونین تهیه شده نه تنها اثر سمی بر اندام های مورد ارزیابی مادر و جنین نداشت، بلکه اثرات درمانی موثری بر روند تکامل ریه جنین پس از بیماری عفونی مادر نشان داد.

Authors

صبا صفدرپور

دانش آموخته واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

زهره افتخاری

گروه زیست فناوری، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران

اکرم عیدی

گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

دلارام درود

مجتمع تحقیقاتی و تولیدی، انستیتو پاستور ایران، البرز، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :