ارزیابی عملکرد رسانه های خبری فارسی زبان در شبکه اجتماعی توییتر با استفاده از روش ترکیبی داده کاوی، تحلیل شبکه‎ای‎(ANP) و تحلیل پوششی داده‎ها‎(DEA)

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 81

This Paper With 30 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ISSK-7-25_006

تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1402

Abstract:

امروزه رسانه­ های خبری امر خبررسانی را از طریق شبکه­ های اجتماعی مانند توییتر توسعه داده­اند. ارزیابی عملکرد خبرگزاری­ها در شبکه های اجتماعی می­تواند آنها را در بهبود عملکرد و درنهایت جذب مخاطب کمک ویژه کند. درحقیقت ارزیابی فنون خبری برای جذب مخاطب و هدایت افکار عمومی در مسیر مطلوب رسانه­ها یکی از مهم ترین اهداف سیاست گذاران رسانه­ای است. به همین منظور ارائه­ روش­های جدید و کارا برای ارزیابی کمی و کیفی عملکرد رسانه­های خبری امری ضروی به نظر می­رسد. در این پژوهش روشی سه مرحله­ای پیشنهاد شد که در مرحله­ی اول با استفاده از روش تحلیل شبکه‎ای معیارها و زیرمعیارها رتبه‎بندی شدند. نتایج حاصل از این دو مرحله در روش تحلیل پوششی داده ها مورد استفاده قرار گرفت و رسانه­های کارا مشخص شدند. سپس با استفاده از روش اندرسون-پترسون رسانه های کارا رتبه­بندی شده و ۱۵ شبکه خبری فارسی زبان در توییتر مورد آزمایش قرار گرفت و رسانه‎های پرمخاطب فارسی زبان رتبه‎بندی ‎شدند. در مرحله نخست، معیار "اصل و استثناء در روایت" به عنوان مهم ترین و اثرگذارترین معیار فنون جنگ روانی انتخاب شد که براساس معیارهای منتخب شبکه های خبری العربیه فارسی ، کیهان لندن، دوویچه‎وله فارسی و ایندیپندنت فارسی به ترتیب به عنوان کاراترین شبکه های خبری در توییتر انتخاب شدند. نتایج به دست آمده در مقایسه با پژوهش­­های مشابه و نظر خبرگان نشان می‎دهد که الگوی استفاده شده الگوی مناسب و کارا برای ارزیابی و رتبه بندی شبکه های خبری فارسی زبان است.

Authors

سید امیر نصری

کارشناس ارشد دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده صنایع و مکانیک، گروه مهندسی صنایع و سیستم ها، تهران، ایران

حسین حسن پور

دانشگاه عالی دفاع ملی-اندیشکده علوم و فناوری‎ های شناختی

بنیامین آقاابراهیمی

کارشناس ارشد دانشگاه امیرکبیر، دانشکده کامپیوتر

امیر عبدالرضا سپنجی

هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :