سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

طراحی آتشکاری معادن روباز با هدف دستیابی به خردایش مطلوب و اعمال محدودیت های زیست محیطی

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 6,721

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MININDC02_061

Index date: 7 January 2013

طراحی آتشکاری معادن روباز با هدف دستیابی به خردایش مطلوب و اعمال محدودیت های زیست محیطی abstract

چالزنی و آتشکاری یکی از مهم ترین و حساس ترین فعالیت ها در معادن روباز است. اصلی ترین هدف کاربرد موادمنفجره در معادن، خرد کردن توده سنگ به ابعاد مطلوب با کم ترین هزینه است. بنابراین همواره درجه خردایش خاصی ازمهندس آتشکاری معدن طلب می شود. از سوی دیگر در اکثر معادن ملاحظات ایمنی و زیست محیطی خاصی وجود دارد که می باید در طراحی آتشکاری مد نظر قرار گیرد. لرزش زمین، پرتاب سنگ و ضربه هوا، سه مورد از جدی ترین اثراتجانبی انفجارهای معدنی هستند که می توانند منشاء خطرات جانی و خسارات مالی شدید باشند. در این مقاله، رویکرد نوینی برای طراحی و بهینه سازی آتشکاری پله ای در معادن سطحی ارائه شده است. بر اساس این رویکرد میزان خردایش مطلوب و محدودیت های برآمده از مسایل ایمنی و زیست محیطی نظیر پرتاب سنگ، لرزش زمین و ضربه هوا به طورمستقیم در انتخاب پارامترهای آتشباری به کار می روتد. در این راستا مدل های جدیدی معرفی می گردند که از تلفیق تئوری ها و روابط موجود بدست آمده اند. همچنین یک نرم افزار رایانه ای با عنوانBlastdesign ارائه می شود که مدل های مذکور را همراه با اغلب مدل های معمول و پرکاربرد در طراحی آتشکاری پله ای معادن سطحی شامل می باشد. از جمله قابلیت های این نرم افزار، آن است که کاربر با استفاده از آن قادر به تعیین مشخصات بهینه برای آتشکاری پله ای می باشد که با اعمال آنها خردایش بهینه بدست آمده و در عین حال محدودیت های ایمنی و زیست محیطی نیز تامین می گردد.

طراحی آتشکاری معادن روباز با هدف دستیابی به خردایش مطلوب و اعمال محدودیت های زیست محیطی Keywords:

طراحی آتشکاری معادن روباز با هدف دستیابی به خردایش مطلوب و اعمال محدودیت های زیست محیطی authors

علیرضا مهرگان

کارشناسی ارشد مهندسی معدن و کارشناس معادن استانداری خراسان رضوی،

محمدعلی عقیقی

عضو هیات علمی (استادیار) بخش مهندسی معدن و نفت، دانشگاه بین المللی اما

علی فضلوی

عضو هیات علمی (استادیار) بخش مهندسی معدن و نفت، دانشگاه بین المللی اما

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
! حدادی، م؛ "ه نرم افزار جهت ارزیابی الگوی حفاری ...
خواجه نائینی، ر؛ "تهیه نرم افزار جهت ارائه الگوی چالزنی ...
مهرگان (چوپانکاره)، ع؛ ائه مدل رایانه ای برای بهینه سازی ...
Eloranta J. W.; "Efficiency of Blasting _ Crushing & Grinding"; ...
Chakraborty A. K. et al.; "Parametric Study to Develop Guidelines ...
Arshad Rajpot M.; "The Effect of Fragmentation Specification on Blasting ...
Bajpaee T. S.; "Blasting Injuries in Surface Mining with Emphasis ...
Hustrulid W.; "Blasting Principles in Open Pit Mining"; A.A. Balkema; ...
Lopez Jimeno C. et al.; "Drilling and Blasting of Rocks"; ...
Sun W.; "Surface Mine Blast Design and Consultant System", Master ...
Bhandari S.; "Engineering Rock Blasting Operations"; A.A. Balkema; Netherlands, ...
Nicholson R. F.; _ 'Determination of Blast Vibrations Using Peak ...
Lilly P.; "CSIRO Independent Flyrock Review Report 463"; CSIRO Exploration ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "طراحی آتشکاری معادن روباز با هدف دستیابی به خردایش مطلوب و اعمال محدودیت های زیست محیطی" توسط علیرضا مهرگان، کارشناسی ارشد مهندسی معدن و کارشناس معادن استانداری خراسان رضوی،؛ محمدعلی عقیقی، عضو هیات علمی (استادیار) بخش مهندسی معدن و نفت، دانشگاه بین المللی اما؛ علی فضلوی، عضو هیات علمی (استادیار) بخش مهندسی معدن و نفت، دانشگاه بین المللی اما نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش صنایع معدنی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله چالزنی و آتشکاری، معادن روباز، روابط طراحی اَش، خردایش مطلوب، اثرات جانبی انفجار، لرزش زمین، ضربه هوا،کاربرد کامپیوتر، مدل پیش بینی خردایش کوز - رم هستند. این مقاله در تاریخ 18 دی 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 6721 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که چالزنی و آتشکاری یکی از مهم ترین و حساس ترین فعالیت ها در معادن روباز است. اصلی ترین هدف کاربرد موادمنفجره در معادن، خرد کردن توده سنگ به ابعاد مطلوب با کم ترین هزینه است. بنابراین همواره درجه خردایش خاصی ازمهندس آتشکاری معدن طلب می شود. از سوی دیگر در اکثر معادن ملاحظات ایمنی و زیست محیطی خاصی وجود دارد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله طراحی آتشکاری معادن روباز با هدف دستیابی به خردایش مطلوب و اعمال محدودیت های زیست محیطی با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.