سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی آبشویی نیترات در روش های مدیریت سطح ایستابی

Publish Year: 1401
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 145

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCWHS03_027

Index date: 8 October 2023

بررسی آبشویی نیترات در روش های مدیریت سطح ایستابی abstract

حلالیت بالای ازت منجر به آبشویی آن به صورت نیترات و انتقال سریع به آب های زیرزمینی می گردد. این مشکل در اراضی فاریاب تحت روش های آبیاری سطحی بیشتر نمود پیدا می کند. استفاده از روش های جدید مدیریت سطح ایستابی می تواند ضمن استفاده بیشتر از آب های آبیاری و همچنین آب های زیرزمینی آبشویی نیترات را نیز تقلیل دهد. هدف از انجام این مطالعه ، بررسی روند تغییرات غلظت نیترات در زهاب و همچنین میزان زهاب خارج شده از منطقه ریشه ، در دو روش مدیریت سطح ایستابی شامل زهکشی کنترل شده و آبیاری زیرزمینی در مقایسه با زهکشی آزاد می باشد. در همین راستا دریک بررسی لایسیمتری غلظت نیترات در زهاب خروجی در تیمارهای زهکشی کنترل شده ، آبیاری زیرزمینی و زهکشی آزاد تحت کشت گیاه ذرت دانه ای، در چهار تکرار در قالب طرحی کامل تصادفی مورد بررسی قرار گرفته است . نتایج این تحقیق نشان داد که غلظت نیترات در زهاب دو روش زهکشی کنترل شده و زهکشی آزاد به ترتیب ۹/۱۳ و ۸/۱۰ میلی گرم در لیتر مشاهده گردید. میزان حجم زهاب خارج شده از منطقه توسعه ریشه در زهکشی کنترل شده و زهکشی آزاد به تدریج ۱۰ و۴۵ لیتر در طول فصل رشد مشاهده گردید.

بررسی آبشویی نیترات در روش های مدیریت سطح ایستابی Keywords:

بررسی آبشویی نیترات در روش های مدیریت سطح ایستابی authors

حمید تجلی زاده

گروه علوم و مهندسی آب ، مرکز تحقیقات فناوری تولید محصولات سالم و ارگانیک ، واحد دزفول ، دانشگاه آزاد اسلامی ، دزفول ، ایران

مقاله فارسی "بررسی آبشویی نیترات در روش های مدیریت سطح ایستابی" توسط حمید تجلی زاده، گروه علوم و مهندسی آب ، مرکز تحقیقات فناوری تولید محصولات سالم و ارگانیک ، واحد دزفول ، دانشگاه آزاد اسلامی ، دزفول ، ایران نوشته شده و در سال 1401 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی آب و سازه های هیدرولیکی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله زهکشی کنترل شده ، آبیاری زیرزمینی ، زهاب و نیترات هستند. این مقاله در تاریخ 16 مهر 1402 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 145 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که حلالیت بالای ازت منجر به آبشویی آن به صورت نیترات و انتقال سریع به آب های زیرزمینی می گردد. این مشکل در اراضی فاریاب تحت روش های آبیاری سطحی بیشتر نمود پیدا می کند. استفاده از روش های جدید مدیریت سطح ایستابی می تواند ضمن استفاده بیشتر از آب های آبیاری و همچنین آب های زیرزمینی آبشویی نیترات را نیز ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی آبشویی نیترات در روش های مدیریت سطح ایستابی با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.