سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی پتانسیل نیترات زدایی گیاهان آبزی موجود در زهکش های سطحی

Publish Year: 1401
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 178

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCWHS03_028

Index date: 8 October 2023

بررسی پتانسیل نیترات زدایی گیاهان آبزی موجود در زهکش های سطحی abstract

وظیفه اصلی شبکه زهکش های سطحی ، جمع آوری زه آب های زیرزمینی و سطحی حاصل از اراضی کشاورزی و تخلیه به محل خروجی می باشد. اما به دلیل مغذی بودن زه آبها از عناصری همچون نیتروژن و فسفر، گیاهان آبزی مختلفی درزهکشها رشد می کنند، که قادرند بخشی از آلودگی ها و عناصر موجود در زه آب ها را به روش گیاه پالائی حذف نمایند. جهت بررسی توانایی گیاه نی در حذف نیترات -N)۳(No تحقیقی در یک زهکش سطحی در مرداد ۱۴۰۱ در منطقه شوش استان خوزستان انجام گرفت . نمونه برداری برای تعیین غلظت نیترات در فاصله های معین از این زهکش انجام گرفت و همچنین با نمونه برداری از گیاهان رشدکرده در این مقاطع میزان جذب نیترات توسط گیاهان اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که ۷۲ درصد از نیترات موجود در زهکش ها توسط گیاه نی جذب و از زه آب حذف می گردد. سرعت جذب نیترات نیز با غلظت نیترات موجود در زه آب همبستگی خطی دارد (۹۸/۰ = ۲.(R غلظت نیترات در طول زهکش به واسطه عوامل مختلف از جمله جذب گیاهی و دینیتریفیکاسیون به صورت نمائی کاهش یافت . میزان کاهش غلظت نیترات در طول زهکش به دبی زه آب نیز وابسته است و در دبی های کمتر، این کاهش بیشتر است .

بررسی پتانسیل نیترات زدایی گیاهان آبزی موجود در زهکش های سطحی Keywords:

بررسی پتانسیل نیترات زدایی گیاهان آبزی موجود در زهکش های سطحی authors

حمید تجلی زاده

گروه علوم و مهندسی آب ، مرکز تحقیقات فناوری تولید محصولات سالم و ارگانیک ، واحد دزفول ، دانشگاه آزاد اسلامی ، دزفول ، ایران

مقاله فارسی "بررسی پتانسیل نیترات زدایی گیاهان آبزی موجود در زهکش های سطحی" توسط حمید تجلی زاده، گروه علوم و مهندسی آب ، مرکز تحقیقات فناوری تولید محصولات سالم و ارگانیک ، واحد دزفول ، دانشگاه آزاد اسلامی ، دزفول ، ایران نوشته شده و در سال 1401 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی آب و سازه های هیدرولیکی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نیترات ، گیاه پالائی ، نیترات زدایی ، مغذی سازی، نیزار هستند. این مقاله در تاریخ 16 مهر 1402 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 178 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که وظیفه اصلی شبکه زهکش های سطحی ، جمع آوری زه آب های زیرزمینی و سطحی حاصل از اراضی کشاورزی و تخلیه به محل خروجی می باشد. اما به دلیل مغذی بودن زه آبها از عناصری همچون نیتروژن و فسفر، گیاهان آبزی مختلفی درزهکشها رشد می کنند، که قادرند بخشی از آلودگی ها و عناصر موجود در زه آب ها را ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی پتانسیل نیترات زدایی گیاهان آبزی موجود در زهکش های سطحی با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.