ارتباط بین تغییرات در بیومارکرهای سرمی میانجی های التهابی و بیماری پریودنتال
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 170
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBUMS-25-1_046
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1402
Abstract:
سابقه و هدف: بیماری پریودنتال نوعی بیماری التهابی مزمن است که منجر به آسیب به بافت نرم و سخت می شود. با توجه به اهمیت سلامت پریودنتال در فرد، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین تغییرات میانجی های التهابی و ابتلا به بیماری پریودنتال انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه مورد- شاهدی بر روی ۱۲۰ نفر از مراجعین به گروه پریودنتیکس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه بغداد، در سه گروه سالم، گروه پریودنتیت و گروه ژنژیویت و هر گروه شامل ۴۰ نفر (۲۰ مرد و ۲۰ زن) انجام شد. اطلاعات دموگرافیک همه افراد در فرم اطلاعات ثبت شد. پارامترهای پریودنتال شامل خونریزی به هنگام پروبینگ (BOP)، شاخص پلاک (PI)، از دست رفتن چسبندگی بالینی (CAL)، عمق پروبینگ پاکت (pd) و سطح سرمی اینترلوکین-۶ (Il-۶)، ایمونوگلوبولین جی (IgG) با روش الایزا و پروتئین واکنشی سی با تکنیک رنگ سنجی ارزیابی شد.
یافته ها: میانگین دامنه اینترلوکین-۶ برای گروه های پریودنتیت، ژنژیویت و سالم به ترتیب برابر با ۱/۵۰۹±۱۷/۳۹۴۰، ۲/۲۱۴±۱۷/۱۴۳۲ و ۱/۱۱۹±۱۱/۳۸۴۶، میانگین دامنه CRP برای گروه های پریودنتیت، ژنژیویت و سالم به ترتیب برابر با ۳/۷۷۱±۵/۴۴۷۷، ۳/۴۸۳±۳/۵۸۵۳ و ۱/۱۳۴±۲/۳۸۱۳ و میانگین دامنهIgG برای گروه های پریودنتیت، ژنژیویت و سالم به ترتیب برابر با ۲/۰۷۳±۱۲/۳۸۷۵، ۲/۳۸۰±۱۵/۰۱۰۹ و ۱/۰۸۱±۹/۴۸۵۱ بود. پارامترهای بیوشیمیایی و پارامترهای پریودنتال در گروه های پریودنتیت و ژنژیویت نسبت به گروه سالم افزایش بسیار معنی داری داشت (۰/۰۵>p).
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، سطح بالای میانجی های التهابی با بیماری پریودنتال مرتبط بوده و با پیشرفت بیماری پریودنتال و انتقال از ژنژیویت به پریودنتیت افزایش می یابد و همچنین مقادیر برش مطالعه را می توان برای تخمین موارد سالم یا بیمار مبتلا به پریودنتال به کار برد.
Keywords:
Authors
ساره سالم علی
۱.Department of Chemistry, College of Applied Science, University of Technology- Iraq, Baghdad, Iraq.
محمد شمیل علی
۱.Department of Chemistry, College of Applied Science, University of Technology- Iraq, Baghdad, Iraq.
عبدالناصر الجبوری
۱.Department of Chemistry, College of Applied Science, University of Technology- Iraq, Baghdad, Iraq.
حسنین احمد هادی الجمیلی
۲.Department of Oral and Maxillofacial Surgery, College of Dentistry, University of Baghdad, Baghdad, Iraq.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :