ارزیابی اثرات سندبلاست بر استحکام باند میکرو برشی و استحکام خمشی دو محوری زیرکونیا
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 159
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBUMS-24-1_052
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1402
Abstract:
سابقه و هدف: تکنیک های معرفی شده برای بهبود استحکام باند زیرکونیا می تواند اثر نامطلوبی بر استحکام خمشی داشته باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی اثر پارامترهای سندبلاست بر استحکام باند میکرو برشی (مگاپاسکال) و استحکام خمشی دو محوری (مگاپاسکال) زیرکونیا انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی، ۱۸۰ دیسک زیرکونیایی به منظور ارزیابی استحکام باند و استحکام خمشی تهیه شدند (۹۰ نمونه در هر تست). برای هر تست نمونه ها به یک گروه کنترل و ۸ گروه مداخله از لحاظ روش سندبلاست (فشار ۴ یا ۶ بار، زمان ۱۴ یا ۲۱ ثانیه و سایز ذرات ۵۰ μm یا ۱۱۰، n=۱۰) تقسیم شدند. از ماشین تست یونیورسال برای ارزیابی استحکام باند و استحکام خمشی دو محوری استفاده شد. سپس آنالیز انکسار اشعه ایکس (XRD) انجام شد.
یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد گروه های با ذرات ۱۱۰ (۴ بار- ۱۴ ثانیه، ۶ بار- ۱۴ ثانیه، ۴ بار- ۲۱ ثانیه و ۶ بار- ۲۱ ثانیه، با استحکام باند به ترتیب ۵/۹۹±۳۴/۴۳، ۶/۳۹±۳۵/۲۱، ۳/۹۵±۲۷/۱۷ و ۳/۹۲±۲۸/۶۶ مگاپاسکال) به طور قابل ملاحظه ای استحکام باند بالاتری در مقایسه با گروه کنترل داشتند (به ترتیب ۰/۰۰۱p<، ۰/۰۰۱>p، ۰/۰۳۴=p و ۰/۰۰۵=p) . همچنین گروه ها با ذرات ۱۱۰ mµ و زمان ۲۱ ثانیه (با فشار ۴ و ۶ بار به ترتیب با استحکام خمشی ۹۱/۲۹±۱۰۶۲/۵۶ و ۹۳/۲۴±۹۶۲/۳۰ مگاپاسکال) و ذرات ۵۰ mµ ، فشار ۶ بار و زمان ۲۱ ثانیه (۹۰/۰۰±۱۰۳۱/۶۹ مگاپاسکال)، در مقایسه با گروه کنترل به صورت معنی داری استحکام خمشی پایینتری داشتند (۰/۰۰۱>p). با توجه به آنالیز XRD ذرات ۱۱۰ mµ و زمان ۲۱ ثانیه فاز مونوکلینیک بیشتری داشتند.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد سندبلاست با ذرات بزرگ تر و زمان کوتاه تر می تواند استحکام باند را بدون اثر منفی بر استحکام خمشی افزایش دهد.
Keywords:
Flexural Strength , X-Ray Diffraction , Yttria-Stabilized Tetragonal Zirconia , Air Abrasion. , استحکام خمشی , انکسار اشعه ایکس , زیرکونیای تتراگونال پایدار شده با ایتریا , هواسایی.
Authors
سارا مجیدی نیا
۱.Dental Materials Research Center, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, I.R.Iran.
حسین باقری
۱.Dental Materials Research Center, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, I.R.Iran.
مهسا مقصودلو نژاد
۲.Department of Restorative Dentistry, School of Dentistry, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, I.R.Iran.
کیانا شکفته
۳.Department of Dental Biomaterials, School of Dentistry, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, I.R.Iran.
طاهره پرهیزکار
۱.Dental Materials Research Center, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, I.R.Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :