بررسی اثربخشی نوروفیدبک بر باند فرکانسی آلفا و بتا در سالمندان با اختلالات شناختی خفیف
Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 104
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJRN-9-4_010
Index date: 10 October 2023
بررسی اثربخشی نوروفیدبک بر باند فرکانسی آلفا و بتا در سالمندان با اختلالات شناختی خفیف abstract
مقدمه: سالمندی فرایندی است که در آن تغییرات فیزیولوژیک و روانشناختی به خصوص تغییرات شناختی مشاهده می شود. هدف پژوهش حاضرتعیین اثر بخشی نوروفیدبک بر باند فرکانسی آلفا و باند فرکانسی بتا در نقاط (F۳,F۴) در سالمندان با اختلال شناختی خفیف بود.
روش کار: بدین منظور، در این تحقیق نیمه آزمایشی ۳۰ نفر به عنوان نمونه در دسترس از جامعه آماری سالمندان با اختلال شناختی خفیف در سال ۱۴۰۰ شهر تبریز وارد پژوهش شدند و در دو گروه کنترل و آزمایش قرار گرفتند، برنامه درمانی برای گروه آزمایش شامل ۱۵ جلسه ۲۰ دقیقهای نوروفیدبک بود و سپس دادههای جمع آوری شده گروه ازمایش وگروه کنترل از نواحی F۳,F۴ و مقادیر آلفا و بتا با استفاده از تحلیل کواریانس چند متغیره (مانکوا) تحلیل شد.
یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که نوروفیدبک در باندهای فرکانسی آلفا و بتا با علایم اختلال شناختی خفیف تاثیر مثبتی دارد (p<۰.۰۰۵). با در نظر گرفتن مجذور اتا، می توان گفت ۵۰ درصد تغییرات ناشی از نوروفیدبک در باند الفا و۴۰ درصد تغییرات ناشی از نوروفیدبک در باند بتا بود.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان داد نوروفیدبک منجر به تغییرات در امواج الفا و بتای مغزی در سالمندان می شود. نوروفیدبک میتواند به عنوان روش درمانی نوین جهت کمک به تغییرات امواج مغزی در سالمندان با اختلال شناختی خفیف استفاده شود.
بررسی اثربخشی نوروفیدبک بر باند فرکانسی آلفا و بتا در سالمندان با اختلالات شناختی خفیف Keywords:
Neurofeedback , Mild cognitive impairment (MCI) , Alpha frequency band , Beta frequency band , Elderly , نوروفیدبک , اختلال شناختی خفیف , امواج فرکانسی آلفا , امواج فرکانسی بتا , سالمندان
بررسی اثربخشی نوروفیدبک بر باند فرکانسی آلفا و بتا در سالمندان با اختلالات شناختی خفیف authors
رحیم بگلر
Master of Clinical Psychology, Department of clinical psychology, Faculty of Ahar Azad University, Ahar,Iran
نسترن منصوریه
Assistant Professor, Department of Clinical Psychology, Faculty of Medical Science, Tabriz Medical Sciences, Islamic Azad University, Tabriz, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :