شناسایی شاخص های مالی مورد نیاز برای طراحی و توسعه سامانه جامع مدیریت امور مالی در یک دانشگاه علوم پزشکی منتخب
Publish place: Management Strategies in Health System، Vol: 8، Issue: 2
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 136
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MSHS-8-2_007
تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1402
Abstract:
زمینه و هدف: انتخاب صحیح شاخص های مالی می تواند به اتخاذ تصمیمات بهینه در مدیریت منابع مالی و ارتقاء کارایی دانشگاه ها کمک نماید. لذا هدف از این پژوهش شناسایی شاخص های مالی مورد نیاز برای طراحی و توسعه سامانه جامع مدیریت امور مالی دانشگاه علوم پزشکی منتخب بود.
روش پژوهش: مطالعه حاضر به صورت مقطعی در سال ۱۴۰۱ در ۲ مرحله انجام گردید. در مرحله اول با استفاده از مرور کلی ادبیات و مبانی نظری مالی، شاخص های مورد نیاز برای طراحی و توسعه سامانه جامع مدیریت مالی به دست آمد. در مرحله دوم با نظرسنجی از خبرگان، میزان روایی محتوایی شاخص ها برای کاربرد در سامانه امور مالی با استفاده از پرسشنامه والتز و باسل و لاوشه موردبررسی قرار گرفت. جامعه پژوهش شامل مجموعه ای از خبرگان دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران باتجربه ی کاری حداقل ۱۰ سال، مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی و شناخت صحیحی از امور مربوطه در حوزه مدیریت مالی، حسابرسی، حسابداری و ممیزی داشتند که از میان آن ها به طور هدفمند ۲۱ نفر انتخاب شدند. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار های MaxQDA ۱۲ وExcel انجام شد.
یافته ها: ۱۷ شاخص در ۶ حوزه ی اصلی شامل نقدینگی، سودآوری، درآمدزایی، ساختار سرمایه، سرمایه گذاری و ریسک مالی شناسایی و طبقه بندی شدند. بیشترین میزان نسبت روایی مربوط به شاخص های "سود " و "ارزش افزوده سرمایه انسانی " (۹۰ درصد) بوده و بیشترین میزان نظر شاخص روایی محتوا نیز مربوط به شاخص "نسبت هزینه نیروی کار " و "ارزش افزوده سرمایه انسانی " (۱۰۰ درصد) بوده است.
نتیجه گیری: مدیران و سیاستگذاران دانشگاه با استفاده از سنجه های ارائه شده در این پژوهش می توانند ارزیابی مناسبی از عملکرد مالی دانشگاه داشته باشند. لذا پیشنهاد می گردد نرم افزار ثبت شاخص ها بر اساس این الگو (۱۷ شاخص در ۶ حوزه اصلی) طراحی شود و پایگاه اطلاعاتی شاخص های ارزیابی عملکرد مالی دانشگاه و سازوکار جمع آوری و تحلیل اطلاعات بر اساس آن ایجاد گردد.
Keywords:
Key words: Financial management , University , Healthcare systems , Financial resources , واژه های کلیدی: مدیریت مالی , دانشگاه , نظام مراقبت سلامت , منابع مالی
Authors
محمد مسگرپور امیری
Assistant Professor, Department of Health Economics, Health Management Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
امیر جعفری
MSc in Public Administration, Department of Health Economics, School of Public Health, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :