تاثیر هشت هفته تمرین در آب همراه با مصرف مکمل سنجد روی سطح سرمی آلکالین فسفاتاز و کلسیم در زنان یائسه دارای اضافه وزن و چاق

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 76

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-29-4_005

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

Abstract:

زمینه و هدف: امروزه بیماری پوکی استخوان به‎ ویژه در زنان یائسه با توجه به تغییرات هورمونی در حال افزایش است. از جمله این تغییرات می­توان به برخی عوامل آنزیمی مانند: آلکالن فسفاتاز و همچنین مقادیر کلسیم خون اشاره کرد. بنابراین هدف تحقیق حاضر بررسی و تاثیر هشت هفته تمرین در آب همراه با مصرف مکمل سنجد بر روی آنزیم کبدی آلکالن فسفاتاز و کلسیم در زنان یائسه دارای اضافه وزن و چاق بود. روش تحقیق: مطالعه حاضر از نوع کاربردی نیمه تجربی بود. بدین منظور تعداد ۴۲ زن یائسه ساکن استان قزوین با میانگین سنی (۰۸/۵±۹۷/۵۲) سال و میانگین وزنی (۰۹/۸±۹۵/۷۳) کیلوگرم و با میانگین قد (۷۶/۵±۱۵۶) سانتی متر به صورت هدفمند انتخاب و سپس به صورت تصادفی ساده در چهار گروه کنترل (۱۰ نفر)، تمرین+دارونما (۱۰ نفر)، مکمل (۱۰ نفر) و تمرین+ مکمل (۱۲ نفر) تقسیم شدند. گروه تمرین ۸ هفته تمرین در آب با شدت ۶۰-۷۴ درصد ضربان قلب بیشینه و گروه مکمل پودر سنجد روزانه به میزان ۱۵ گرم در روز دریافت کردند. نمونه خون جهت اندازه گیری سطح سرمی آلکالن فسفاتاز با کیت الایزا و کلسیم با روش اسپکتروفتومتری در دو مرحله قبل و ۲۴ ساعت پس از آخرین جلسه تمرین جمع آوری شد. جهت بررسی تفاوت های بین گروهی از آزمون تحلیل واریانس و درون گروهی از آزمون t زوجی در سطح معناداری ۰۵/۰α= استفاده شد. یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که تنها در سطوح سرمی کلسیم در گروه های ورزش+دارونما (۰۱۳/۰=P)، ورزش+مکمل (۰۰۱/۰P<) و مکمل (۰۰۱/۰P<) تفاوت معنی داری وجود دارد. تفاوت معنی داری در سایر متغیر ها در بین گروه های مختلف مشاهده نشد. نتیجه گیری: مصرف مکمل سنجد همراه با ورزش در آب نمی تواند بر آلکالین فسفاتاز و کلسیم و ترکیب بدن زنان یائسه دارای اضافه وزن و چاق تاثیر بگذارد.

Authors

علی قاسمی کهریزسنگی

Department of Sport sciences, Faculty of Humanities, University of Qom, Qom, Iran

مهناز حاجی کریم بابا

Department of Sport sciences, Faculty of Humanities, University of Qom, Qom, Iran

محمدرضا حائری

Department of Clinical Biochemistry, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Askari F, Basiri Moghadam K, Basiri Moghadam M, Torabi S, ...
  • Ghasemi S, Sadeghi H, Basiri Z, Tahamoli Roudsari A. Effect ...
  • Compston J. Sex steroids and bone. Physiol Rev. ۲۰۰۱; ۸۱(۱): ...
  • نمایش کامل مراجع